Laatste nieuws

Ferrum Vetum trekt veel deelnemers naar Gorssel

De opkomst was weliswaar wat lager, de prestaties leden er niet onder. Vanuit Nederland, België en Duitsland waren zondag 10 januari jl. 60 schermers naar ’t Trefpunt gekomen voor het Ferrum Vetum (‘oud ijzer’) toernooi. Nederlands Kampioene Michèle Jonkhout van de Deventer Schermvereniging mocht zondag wederom een prijs in ontvangst nemen.

Schermen10-1-2016 1De Deventer Schermvereniging DSV is al jaren gastheer voor dit nieuwjaarstoernooi dat onderdeel is van vijf toernooien verdeeld over het jaar en dat sinds drie jaar in Gorssel wordt gehouden.
Tijdens het nieuwjaarstoernooi werden de kampioenen van afgelopen jaar bekend gemaakt. Naast een winnaar per leeftijdsklasse wordt ook een overall winnaar bekend gemaakt, wellicht de meest begeerde beker. Ook tijdens deze prijsuitreiking werd eens te meer duidelijk dat de klasse 50+ en zelfs 60+ meetellen. Zo werden meerdere 50-plussers overall winnaar.

Prestaties DSV
Schermen10-1-2016 6Overall-winnaars 2015, sabel heren, degen heren, degen dames, floret heren, sabel damesMichèle Jonkhout die vorig jaar februari Nederlands Kampioene dames-degen werd hoorde zondag dat ze ook de wisselbeker in de leeftijdsklasse dames 40-50 jaar mocht ontvangen. Haar start in het nieuwe jaar ging iets minder voorspoedig. Na een uitdagende voorronde kwam Michèle uit in de B poule met 11 medestanders, daarbij wist ze 5 van de 11 partijen te winnen wat haar een 7e plaats in de poule opleverde en 2e in haar leeftijdsklasse van de B poule. Clubgenoot Michel Riksen wist 1 partij meer te winnen in deze poule, dat leverde hem een 5e plaats op en eveneens 2e in zijn leeftijdsklasse. Jaap Wassink presteerde boven verwachting en werd 7e in de A poule binnen een deelnemersveld van 18. Clubgenoten Henk Jongen en René Michel Stierhout namen op floret deel. Henk sloot de gelederen, René Michel bereikte de 10e plaats.

Schermen10-1-2016 2Alle schermers kijken terug op een intensief schermtoernooi, goed verzorgd en met voldoende leerervaringen voor de komende toernooien dit jaar. Het eerstvolgende Ferrum Vetum vindt plaats op 13 maart in Arnhem, de echte strijd vindt echter op 13 februari in Groningen plaats voor het NK Veteranen.
 

 
Gorssel, 11 januari 2016

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends