Laatste nieuws

Fiets mee met de WTC

Op 14 en 21 april organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor het vijfde seizoen meefietsdagen voor niet-leden die graag eens kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Gezien het succes van afgelopen jaren nodigt WTC Gorssel ook dit jaar belangstellenden uit om mee te fietsen en wel op 14 en 21 april. Voor deze dagen zijn twee mooie routes uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 14 april naar de Posbank en op 21 april naar de Sallandse Heuvelrug.

Zomer
WTCGorssel1024px kleinFietsers van de Wieler Toer Club Gorssel tijdens hun gezamenlijke tocht op zondagochtendZomers wordt er op zondagochtend op de racefiets gereden. De tochten variëren van 70 tot 100 km. Er wordt in twee groepen gefietst, een sportgroep die met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur fietst en een toergroep met ca. 27 km uur. Maar voor beide groepen geldt: Samen uit, samen thuis. Ook de koffiestop onderweg wordt door beide groepen gezamenlijk gepland. De start van de tochten is bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel.

Winterprogramma
In de winter stappen de meeste leden over van de racefiets naar de mountainbike. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB-route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

Toertochten
De club organiseert jaarlijks drie toertochten waar fietsers vanuit de wijde omgeving aan meedoen: de Omloop van Gorssel in augustus en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Hei in november (fotoalbum 4 nov. 2012 op Gorssel.nl) en februari (fotoalbum 10 febr. 2013 op Gorssel.nl).

De WTC
De WielerToerClub Gorssel bestaat uit ± 55 leden. Ieder jaar worden er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoensafsluiting met een snertmaaltijd bij Eetcafe de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink in Gorssel en Rijwielhandel J.Bos en Zn in Deventer.

Fiets mee!
WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om eens mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar zijn welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de groepen of fietst u samen met één of meerdere leden een aan uw wensen aangepaste tocht. Van u worden een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC samen met u iets regelen.

Wanneer u deze uitdaging aan wilt gaan, en op zondagochtend 14 april en/of  21 april om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Erik Vonkeman, wegcoördinator WTC Gorssel (0573 43 20 53).


Gorssel, 1 april 2013

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends