Laatste nieuws

Fiets mee met WTC Gorssel

Op zondag 23 en zondag 30 april a.s. organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor het tiende seizoen meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging. Op deze twee meefietsdagen kunt u op een gezellige wijze kennismaken met het fietsen in toerclubverband. De WTC heeft voor beide dagen een mooie route uitgewerkt. Op 23 april een ronde 'H3': via de Holterberg naar Hellendoorn en terug over de Holterberg naar Gorssel. Op 30 april wordt richting de Veluwe gereden voor een rondje Hoenderloo.

Zomers op de racefiets
WTCGorssel325pxVanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondagochtend op de racefiets gefietst. Iedere week staat er een andere tocht op het programma, in lengte variërend van 70 tot 100 km. De start is iedere zondagochtend om 9.00 uur bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Er wordt in drie groepen gereden, een sport-, een toer-plus en een toergroep. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toer-plusgroep ca. 30 km per uur en de toergroep met ca. 27 km per uur. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

Mountainbiken
WTC-midwintertocht325pxIn de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB-route in de omgeving van Gorssel. Anderen doen mee aan de vele tochten die in de regio door andere verenigingen worden georganiseerd.

WTC Gorssel
De WielerToerClub Gorssel bestaat dit jaar 30 jaar en heeft circa 70 leden uit Gorssel en omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB/MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoensafsluiting met een snertmaaltijd bij Eetcafé de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink in Gorssel en fietsspeciaalzaak WR Bikes in Haarle.
De club organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus waarbij zowel een weg- als een veldtoertocht worden uitgezet en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Hei in november en februari.

Fiets mee met de WTC!
WTCGorssel450pxWTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen, als jeugd ouder dan 15 jaar zijn welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de drie groepen. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Wilt u deze uitdaging op 23 en/of 30 april aangaan?  Geef u dan op bij Ronald Hesseling, wegcoördinator WTC Gorssel (telnr: 06-18274000, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).


Meer informatie:

 

Gorssel, 18 april 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends