Laatste nieuws

Fiets mee met WTC Gorssel op 10 april en 23 april

Op maandag 10 april (tweede paasdag) en zondag 23 april kan iedereen die wil kennismaken met de wielersport en de Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meerijden met de wekelijkse ronde van deze fietsclub. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen met fietsen in clubverband, en tegelijkertijd kennis te maken met leden en activiteiten van WTC Gorssel.

De club heeft voor beide dagen een mooie route uitgewerkt. Op 10 april gaat de tocht naar de Sallandse Heuvelrug en over de Holterberg. Op 23 april gaat de rit naar de Posbank.

Zomers op de racefiets
WTC Gorssel kleinVanaf het begin van de lente tot eind september wordt door de leden van WTC Gorssel op zondag­ochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren in lengte van 70 tot ruim 100 km. Er wordt gestart om 9 uur bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Meestal zijn er drie groepen die ieder hun eigen afstand en tempo rijden. Een sportgroep met een gemiddelde van ongeveer 33 km per uur, een toergroep met 27 km per uur, en daartussen een T+ groep die ongeveer 30 km per uur rijdt. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis! De koffiestop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland.

MTB en Gravelbike
In de winter stappen de meeste leden over van de racefiets naar de MTB en tegen­woordig ook een gravelfiets. Zij rijden dan een van de prachtige MTB-routes in de omgeving van Gorssel, of doen mee met door clubs in de omgeving georganiseerde MTB/gravel­tochten. ’s Winters is er ook een wekelijkse training ‘core stability’ in het Trefpunt Gorssel.

WTC Gorssel
De Wieler Toer Club Gorssel bestaat dit jaar 36 jaar en heeft circa 80 leden uit Gorssel en omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekend op de weg en een MTB-clubweekend georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoen­afsluiting met een snert­maaltijd is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink in Gorssel en fiets­speciaalzaak WR Bikes in Haarle.
De club organiseert jaarlijks toertochten voor racefiets, gravelbike en MTB met deelnemers uit de wijde omgeving, zoals de Omloop van Gorssel in augustus en de Heideveldtoertocht in november.

Fiets mee
Voor de meefietsdagen zijn zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van de drie groepen. Wat neem je mee? Goede zin, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.
Graag vooraf opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  

  

Gorssel, 4 april 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends