Laatste nieuws

Fiets mee met WTC Gorssel op 6 en 21 april

Op 6 en 21 april 2014 organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel voor het zesde seizoen meefietsdagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wielertoersport en met de activiteiten van de vereniging WTC Gorssel. Op deze twee meefietsdagen krijgt iedereen de kans om op een gezellige wijze kennis te maken met het fietsen in toerclubverband. Er is voor beide dagen een mooie route uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 6 april naar de Posbank en op 21 april (2e Paasdag) naar de Sallandse heuvelrug.

Racefietsen
WTCGorssel450px
Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondag­ochtend op de racefiets gefietst. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot 100 km. De start van de tochten is iedere zondagochtend om 09.00 uur bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Er wordt gefietst in twee groepen, een sport- en een toergroep. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toergroep met ca. 27 km per uur. Maar voor beide groepen geldt: samen uit, samen thuis! Ook de koffiestop onderweg wordt door beide groepen gezamenlijk gepland.

Mountainbiken
In de winter stappen de meeste leden over van de race- naar de ATB/MTB-fiets. Een deel van de leden rijdt dan een eigen MTB route in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen één van de MTB tochten georganiseerd door verenigingen in de naburige gemeenten.

Toertochten
De club organiseert jaarlijks drie toertochten: de Omloop van Gorssel in augustus waarbij zowel een weg- als een veldtoertocht wordt georganiseerd en twee veldtoertochten over o.a. de Gorsselse Heide in november (foto's) en februari (foto's).

De WTC
WTCGorsselFietsmee325 kleinDe WielerToerClub Gorssel bestaat uit meer dan 60 leden uit Gorssel en omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een feestavond, een clinic, een clubweekeind op de weg en een ATB/MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoens­afsluiting met een snertmaaltijd bij Eetcafé de Hoek in Gorssel of de Nieuwe Aanleg in Almen is traditie. De sponsors van de club zijn Keukenstudio Stormink in Gorssel en rijwielhandel J. Bos en Zn in Deventer.

Fiets mee!
WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wielertoersport. Zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar is welkom. Afhankelijk van uw wensen en ervaring fietst u mee met één van beide groepen. Van u wordt een sportieve instelling gevraagd, een fietshelm en een geschikte fiets. Heeft u wel belangstelling maar geen helm of geschikte fiets, dan zal WTC Gorssel proberen om samen met u iets te regelen.

Als u deze uitdaging aan wilt gaan, en op zondagochtend 6 april en/of op maandag 2e Paasdag 21 april om 09.00 uur graag een keer meefietst, dan kunt u zich opgeven bij Ronald Hesseling, wegcoördinator WTC Gorssel (tel 06-18274000, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer informatie over WTC Gorssel:

 

Gorssel, 27 maart 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends