Laatste nieuws

Fiets mee met WTC op 7 april of 21 april

Op 7 april en 21 april 2024 organiseert Wieler Toer Club (WTC) Gorssel meefiets­dagen voor niet-leden die graag kennis willen maken met de wieler­toersport en met de activiteiten van WTC Gorssel. Een mooie gelegenheid om ervaring op te doen met fietsen in club­verband en tegelijkertijd kennis te maken met leden en activiteiten van de wielertoerclub.
De club heeft voor beide dagen een route uitgewerkt om samen met leden van WTC Gorssel te fietsen. Op 7 april gaat de route richting Eibergen; de langste route rijdt langs het Zwill­brocker Venn (Dld.), ook wel bekend als het meest noordelijk gelegen broed­gebied van flamingo’s. Op 21 april wordt een rondje Posbank gereden.

Lente en zomer
WTCAlg kleinFiets mee met WTC op 7 of 21 april 2024Vanaf het begin van de lente tot eind september wordt er door de leden van WTC Gorssel op zondag­ochtend op de racefiets gereden. De tochten variëren door het seizoen heen in lengte van 70 tot ruim 100 km. De start van de tochten is iedere zondag­ochtend om 09.00 bij het voormalige gemeentehuis in Gorssel. Er wordt gereden in drie groepen: een sport-, een toerplus- en een toer­groep. De sportgroep fietst met een gemiddelde snelheid van ca. 33 km per uur, de toer-plus­groep ca. 30 km per uur en de toergroep met ca. 27 km per uur. Maar voor alle groepen geldt: samen uit, samen thuis. Ook de koffie­stop onderweg wordt voor alle groepen gezamenlijk gepland. 

Winter
In de winter stappen de meeste leden over van de racefiets naar de MTB en tegenwoordig ook de gravel­fiets. Een deel van de leden rijdt dan een van de MTB- routes in de omgeving van Gorssel, de overige leden fietsen een van de MTB/gravel tochten die georganiseerd worden door verenigingen in de naburige gemeenten. Ook werken de leden aan hun ‘core-­stabiliteit’ in de winter, waarbij ze gebruik maken van de faciliteiten in ’t Trefpunt in Gorssel.

Toertochten
De club organiseert jaarlijks twee toer­tochten: de Gravel Omloop van Gorssel in augustus en een veld­toertocht over onder andere de Gorsselse Hei in november.
WTC Gorssel bestaat dit jaar 37 jaar en heeft circa tachtig leden uit Gorssel en de omliggende dorpen. Ieder jaar wordt er door en voor de leden een clinic, een club­weekeind op de weg en een MTB-clubweekeind georganiseerd. Ook de gezamenlijke seizoen­afsluiting met soep is traditie. 

Fiets mee
WTC Gorssel nodigt belangstellenden uit om een ochtend mee te fietsen, om zo kennis te maken met de wieler­toersport. Voor de meefiets­dagen zijn zowel mannen, vrouwen als jeugd ouder dan 15 jaar welkom. Afhankelijk van wensen en ervaring fietsen belangstellenden mee met een van de drie groepen. Wat neem je mee? Goede zin, een fiets­helm en een geschikte fiets. Voor diegenen die geen helm of geschikte fiets hebben zal WTC Gorssel proberen iets te regelen. 
Meefietsen op zondag 7 april en/of zondag 21 april? Graag vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 1 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends