Laatste nieuws

Film ‘De hel van ‘63’ in De Borkel

Op zondag 28 januari 2018 organiseert ‘Samen voor Gorssel’ in samenwerking met Stichting Sutfene een filmmiddag in de activiteitenruimte van De Borkel. In een Elfstedentochtsfeer met koek en zopie wordt de film ‘De hel van ‘63’ (Steven de Jong, 2009) vertoond.

De film
Film Hel 63GR
‘De hel van '63’ vertelt over de barre omstandigheden waaronder in 1963 de Elfstedentocht werd gereden. Het was extreem koud en de weersomstandigheden waren zo slecht dat deelname mogelijk mensenlevens zou kosten. Het vroor 18 graden. Toch vertrokken er 10.000 deelnemers, waarvan er slechts 69 mannen een kruisje ontvingen.
Tussen de duizenden die aan de start verschijnen bevinden zich soldaat Henk, boerenzoon Sjoerd, arbeider Kees en verpleegkundige Annemiek. Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Iedereen is welkom
Iedereen is welkom in het Wijkontmoetingscentrum De Borkel, Hoofdstraat 61a in Gorssel.
Vanaf 14.00 uur is de zaal open, de film start om 14.30 uur. De film duurt negentig minuten. In de pauze staat de koek en zopie klaar met winterse drankjes. Na de film is er de mogelijkheid om na te praten en nog wat te drinken in het restaurant.
Aan bewoners uit de buurt wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de kosten. Consumpties in het restaurant na afloop zijn voor eigen rekening.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma van Gerrevink, medewerker Activiteiten & Welzijn De Borkel Sutfene: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06-12 97 06 42.


Gorssel, 23 januari 2018

Trailer van de film:

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends