Laatste nieuws

Fit blijven tijdens zwangerschap


zwangerfit-afbeelding-282x300Bij Fysiotherapiepraktijk de Boer-de Jonge in ’t Trefpunt in Gorssel kunnen vrouwen sinds kort deelnemen aan ZwangerFit®. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute en ZwangerFit®-docente Nicky Hövels.

Preventief trainen
De zwangere vrouw kan al vanaf de twaalfde week van haar zwangerschap tot aan haar bevalling meedoen aan de ZwangerFit®-lessen. Voordeel hiervan is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren langer behouden blijven. Door de zwangerschap en bevalling verandert de houding en verzwakken de bekkenbodemspieren. Daarom is het van groot belang om al relatief vroeg in de zwangerschap preventief te trainen voor de bekken- en bekkenbodemspieren. De fysiotherapeut kan u hierin begeleiden en adviseren.

Conditie op peil houden
Tijdens de ZwangerFit® lessen wordt gewerkt aan behoud en mogelijk verbetering van het uithoudingsvermogen, kracht en coördinatie. Daarbij wordt gebruikgemaakt van oefenballen, fitnessapparatuur en mat-oefeningen. Optioneel is deelname aan drie informatieavonden rondom de bevalling, waaronder een partnerbijeenkomst. Na de bevalling kan er al vanaf vier tot zes weken geoefend worden. Dit kan - indien gewenst - tot negen maanden na de bevalling.

Iets voor u?
De ZwangerFit® lessen vinden plaats op dinsdagavond bij Fysiotherapiepraktijk de Boer-de Jonge in ‘t Trefpunt in Gorssel. Meer informatie is te vinden op Zwangerfit-zutphen.nl.
Aanmelden kan per email via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via tel. 06-40324310.

www.zwangerfit-zutphen.nl


Gorssel, 20 december 2014

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends