Laatste nieuws

Flexwoningen aan de Smitskamp

Locatie Gorssel Smitskamp strook langs N348 kleinLocatie Smitskamp in Gorssel: flexwoningen langs de rondweg N348Aan de Smitskamp in Gorssel worden 35 tijdelijke woningen gebouwd voor spoed­zoekers: het grootste deel van de woningen is in eerste instantie bestemd voor de ongeveer honderd Oekraïense ontheemden die nu in De Bloemen­kamp worden opgevangen. De Smitskamp is een van de locaties die in de kern­visie Gorssel voor woningbouw zijn aan­gewezen.
De flexwoningen, die in eigen­dom blijven van de gemeente, wil de gemeente bij voorkeur bouwen op de strook grond die direct aan de  N348 grenst: daar mag van­wege geluids­­normen geen permanente woningbouw plaatsvinden (zie kaartje hiernaast). 
Het is de bedoeling dat de woningen voor het eind van het jaar worden op­geleverd. 

Eefde en Ampsen
In Eefde komt een­zelfde aantal flexwoningen voor spoedzoekers; die worden gebouwd op het voormalige sportterrein van de Detmerskazerne.
Voor asielzoekers heeft het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een terrein met gebouwen langs de Ampsenseweg in Lochem op het oog. In eerste instantie gaat het om 65 jonge vluchtelingen die nu nog in een hotel in Lochem gehuisvest zijn. Op termijn wil het COA hier voor een langere periode asielzoekers opvangen.

Informatiebijeenkomst 
Om omwonenden van de Smitskamp te informeren organiseert de gemeente een bijeen­komst op woensdag 7 februari om 19.00 uur in restaurant Loetje, Hoofdstraat 26 in Gorssel. Op deze avond worden de keuze voor de locatie en de vervolg­stappen toegelicht en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Direct omwonenden hebben een uitnodiging ontvangen. Ook andere betrokkenen zijn welkom.
Aanmelden is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Redactie Gorssel.nl
17 januari 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends