Laatste nieuws

Forse vuurwerkschade in gemeente Lochem

In de gemeente Lochem is voor € 16.300 vuurwerkschade aan gemeentelijke eigendommen aangericht. Van de mogelijkheid om kerstbomen en vuurwerkrommel in te leveren is goed gebruik gemaakt.

VuurwerkschadeKL 2Archief: Vuurwerkschade aan verkeersbordVuurwerkschade
De grote schadepost is het gevolg van vernielingen die vandalen hebben aangericht aan verkeersborden, afvalbakken en waterafvoerputten. Vorig jaar was de schadepost opvallend laag: ongeveer € 5.500. Tijdens de jaarwisseling 2014/2015 was er voor € 18.000 schade en het jaar daarvoor zelfs € 35.000.

Inleveren kerstbomen
Inwoners van de gemeente Lochem konden op 4 januari voor vijftig cent hun kerstboom inleveren. In totaal leverden zij bij verschillende inzamelplaatsen 1.765 kerstbomen in. Vorig jaar waren dat er 1.833. De bomen worden versnipperd en gebruikt als biobrandstof voor het opwekken van groene stroom.

Friet voor vuurwerk
Op 2 januari was de jaarlijkse opruimactie 'Friet voor vuurwerk'. Ondanks dat kinderen en volwassenen iets minder vuurwerk inleverden dan vorig jaar, was de actie met maar liefst 617 zakken toch een succes, aldus de gemeente. In ruil voor het vuurwerk kregen de opruimers een waardebon voor een zak friet. Dankzij de vuurwerkactie bleef er minder afval in de straten en op de trottoirs achter.
De gemeente is blij met het resultaat van deze opruimacties en zal de acties volgend jaar herhalen.

Gorssel, 14 januari 2017

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends