Laatste nieuws

Prachtige Koningsdag (fotoverslag)

De Roskamweide kleurde oranje, Gorssel vierde massaal Koningsdag. De Oranje­vereniging had de organisatie met talloze vrijwilligers groots aangepakt.

Aubade
Het feest ging om 13.00 uur van start met een aubade. Op dat tijdstip arriveerden burgemeester Sebastiaan van ’t Erve en zijn echtgenote op de Roskamweide, waar het publiek hen opwachtte. Na het Wilhelmus en enkele andere liederen gaf de burgemeester het startsein voor de festiviteiten.

Koningsdag24 FvH 42

Tokkelbaan
Hoewel het die ochtend een wat bewolkte dag leek te worden werd het een zon­overgoten middag. De kleedjes­markt was uitgebreider dan vorige jaren en de attracties die voor de jeugd neergezet waren werden ijverig beklommen en besprongen. Bijzonder dit jaar was de tokkelbaan die Scouting IJsselgroep had gebouwd, en de zes pony’s die de kleine paarden­liefhebbers mochten borstelen en versieren.
Voor de allerkleinsten waren er natuurlijk een zweefmolen, een spring­kussen en het aloude grabbelhuis.

Vogelschieten

Koningsdag24 FvH 64

Het vogelschieten, met 101 inschrijvers, startte met een eerste schot van de Schutters­koning van 2023, Saroud Aluandi. Na 192 schoten vielen de linker­vleugel en de kop met een schot van Laura van Dijk, na 278 schoten liet Menno Bruggeman de rechtervleugel vallen, waarna Karlijn Gerrits, na 312 schoten, met een laatste, welgemikt schot de romp en de staart eraf schoot. Karlijn was totaal verrast toen zij daarmee uitgeroepen werd tot schutterskoningin van het jaar in Gorssel en de mantel mocht aantrekken. Nog verbaasder was zij dat ze vervolgens met een heel vat bier (aangeboden door Gasterij de Hoek) alle aanwezige dorpsgenoten mocht trakteren.

Sjoelen

Koningsdag24 GK 5

Bij het kaartschieten moest een 1e prijs gedeeld worden tussen Sophia van Dam, Alaf Neuteboom en Peter Langenkamp (met elk dezelfde 43 punten), terwijl de 2e prijs eveneens terecht kwam bij Sophia van Dam met 41 punten.
De vrouwelijke leden van de familie Van Dam zijn berucht in Gorssel als scherp­schutters, want bij het gelukschieten werd Lisa van Dam de onaan­tastbare winnares met 350 punten. En tenslotte zat zus Sylfie van Dam met een gok van 311 schoten het dichtst bij het winnende schot van 312.
Nieuw dit jaar was een wedstrijd sjoelen, georganiseerd door Joke Lubberdink, waar jong en oud aan kon meedoen. Sjoel­koningin Gorssel 2024 werd Jeanny Noren, met 127 punten.

Koningsdag24 GK 60

De inwendige mens werd, behalve door Gasterij De Hoek, uitstekend verzorgd door de scouts van de Kompasnaald met brood(jes)bakken.

Met dank aan...
Het was een prachtige dag, dankzij de Oranje­vereniging Gorssel, de vele vrijwilligers en de sponsoren en donateurs van de Oranje­vereniging, want zonder hen komt het allemaal niet rond. Neem een kijkje op de website van OV Gorssel en zie welke bedrijven het allemaal mogelijk maken: www.OVGorssel.nl  U kunt zich daar ook aanmelden als donateur van de Oranjevereniging.
 

 

Gorssel, 28 april 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends