Laatste nieuws

Friends for Xmas was hartverwarmend

FriendsXmas EB 92 kleinAfgelopen zondag 11 december vond in de kerk te Gorssel een prachtig kerstevenement plaats. Een 60-koppig projectkoor zong de sterren van de hemel. Er werd gelachen, gehuild, gegeten en gedronken, maar vooral enorm genoten van een warm samenzijn.

FriendsXmas EB 11 kleinStichting IJsselwijs organiseerde vanaf 2007 een jaarlijkse Winter­wonder­land productie in Gorssel. Hierin werd gewerkt met grote koren, combo, acts, acteurs en wel honderd vrijwilligers. Na een paar jaar van rust is de stichting weer nieuw leven ingeblazen en werd het project ‘Friends for Xmas’ opgetuigd. De stichting heeft tot doel om via muziek mensen bij elkaar te brengen. Dat doel werd dit jaar bereikt door 60 zangers bij elkaar te brengen en een show te laten verzorgen. Het publiek werd uitgenodigd om mee te zingen en te reageren op wat er gepresenteerd werd. Niet alleen muzikaal was het een mooie voorstelling, maar ook culinair werd het publiek naderhand verwend met zelfgebakken taarten en tapas.

Friends Juliette kleinDirigent Juliette Dumoré
De foto's zijn van Edo Boonstra
Het koor stond onder leiding van dirigent Juliette Dumoré, die het met verve naar een top­prestatie wist te leiden. Jazzpianist Jeshja van Noort zorgde voor een swingende begeleiding, wat het geheel prachtig complementeerde. Solisten Ab Vriezenkolk en Francisca Dekker zorgden voor kippevel in Oh Holy night en Merry Christmas. Hans van Braak en Nico Smak zorgden voor een gelikte Blues Brothers act, die veel bewondering oogstte. Juffrouw Ooievaar kwam ook nog even digitaal aanvliegen en zorgde voor de nodige lachsalvo’s. Kortom ... twee mooie voorstellingen waar zo’n 300 man publiek van hebben kunnen genieten.
Volgend jaar weer?
 

 
Gorssel, 12 december 2022 (gewijzigd 15 dec. 2022)

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends