Laatste nieuws

Fotografeer uw ‘BuitenGewone boom'

‘Lochem Buitengewoon Groen’ is een groeninitiatief van de gemeente Lochem en Circulus-Berkel BuitenRuimte. De gedachte achter ‘Lochem Buitengewoon Groen” is dat gemeente, Circulus-Berkel en inwoners hierbij nauw samenwerken. Het eerste project is de actie 'BuitenGewone boom'.

BuitenGewone boom
BuitenGewoonboom kleinEen BuitenGewone boom is een boom die bijzonder voor iemand isdoor een speciale gebeurtenis of een herinnering, of gewoon omdat  de boom een toonbeeld is van rust of schoonheid.
De bedoeling van de actie BuitenGewone boom is inwoners die een band met een bepaalde boom hebben hun verhaal over die boom te laten vertellen. Deze bomen én de verhalen daarover worden vanaf september samen met de vertellers voor de toekomst vastgelegd.

Nu alvast fotograferen
Inwoners van de gemeente Lochem die een verhaal over ‘hun’ boom in de gemeente willen delen, kunnen deze zomer alvast een foto van de speciale boom maken. De bomen zijn nu immers nog groen. Bewaar de foto dan nog even op toestel, telefoon of pc, want na de zomer, in september, vertellen de initiatiefnemers hoe ze de bomen en de verhalen voor de toekomst willen bewaren. Houd daarvoor het Gemeentenieuws en social media in de gaten. Nog even wachten met fotograferen kan natuurlijk ook. 
EikNikkelsbergweg kleinZomereik Nikkelsbergweg in Gorssel, foto Jeroen PhilipponaHet gaat om het verhaal of gevoel bij de boom. De fotokwaliteit is minder belangrijk. Als de boom bij het verhaal maar herkenbaar op de foto staat. In een later stadium wordt voor een professionele foto gezorgd.

Bomen in Gorssel
In Gorssel staan prachtige oude bomen. Daar zijn ongetwijfeld ook BuitenGewone bomen bij.
Buitengewone verhalen zijn er vast ook. Gorsselnaren: laat iedereen meegenieten van uw bomenliefde en doe mee!


Redactie Gorssel.nl
27 juli 2018

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends