Laatste nieuws

Fotografieprijzen voor Daniël Berckenkamp van Arc1

De Gorsselse fotograaf Daniël Berckenkamp heeft twee fotografie­prijzen gewonnen. Dat werd op 4 juli 2019 bekend gemaakt. In de prijzen vielen onder meer twee luchtfotografie­werken van de velden langs de N348 tussen Gorssel en Epse.

Derde en vierde prijs
Arc 1 kleinDe fotografieprijs is uitgereikt in een relatief jonge wedstrijd, die vrij toegankelijk is voor deel­nemers van over de hele wereld. De wedstrijd heet ‘Fresh’ en bestaat uit dertig creatie­ve categorieën, zoals ‘Fine Art’, ‘Fashion’, maar ook uit bijvoorbeeld ‘Industrial & Packaging’. De wedstrijd wordt georgani­seerd door ‘Fabrik’, een toonaangevende aanbieder van online port­folio’s voor, zoals ze het zelf noemen ‘the world's leading film­makers, artists, photographers and designers’. Het niveau van de ingezonden werken was hoog.
Arc 2 kleinOnder de naam van zijn bedrijf Arc1 deed Daniël mee in de categorieën ‘Abstract & Collage’ en ‘Land­scape & Natural'. In de laatste categorie heeft Daniël de prijzen ‘Bronze’ en 'Carbon' gewonnen, oftewel een derde en een vierde prijs.

Beeldvullende patronen
Hoewel Daniël zich niet tot één soort fotografie wil beperken bestaat een groot deel van zijn werk uit beeld­vullende patronen. In zijn fotografie zoekt hij vaak naar composities die be­staan uit lijnen, herhaling en details die op meerdere manieren bekeken kunnen worden.
Trefpunt Daniel 1 kleinDaniël Berckenkamp bij een eerdere expositie in 't Trefpunt in GorsselVoor­beelden hiervan zijn momenteel te zien op de eerste etage van Den Olden­hof aan de Hoofdstraat in Gorssel.

Luchtfotografie
De winnende serie ‘Lines on the land’ bestaat uit drie luchtfotografie­werken van het door de mens gecultiveerde boeren­landschap. Twee daarvan zijn in de directe omgeving van Gorssel gemaakt (de velden langs de N348 tussen Gorssel en Epse). Hierbij heeft Daniël zich laten inspi­reren door de lijnen die de ploeg heeft getrokken in het land­schap: die lijnen vormen van een afstand gezien een abstract kunstwerk, terwijl in detail te zien is dat het om een land­schap gaat.


Gorssel, 5 juli 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends