Laatste nieuws

Bevrijdingsfestival in het Openluchttheater

OLT 5mei19 LT 56KLFoto's Louise Tietge - Bekijk het complete album via de link onderaan het artikel

Zondag 5 mei vierde Gorssel de vrijheid en het Openluchttheater was het toneel van een vrolijk samenzijn. Een keur aan artiesten uit Gorssel en omgeving verzorgde daar een middag die veel bezoekers trok. De kou werd getrotseerd en wat was het een heerlijke middag.

OLT 5mei19 LT 21

Erik Bötzel presenteerde de diverse deelnemers, een keur aan zangers en zangeressen uit Gorssel en omstreken vulde het podium. Joop Hekkel­man vertelde in dialect over zijn ‘helden’. Drie mensen sprongen er uit: Martin Luther King, Nelson Mandela en boer Slagman werden aangehaald, Joop gaf heel mooi aan dat 4 en 5 mei bijzonder hecht bij elkaar horen, dat die twee dagen niet van elkaar losgekoppeld kunnen worden. 

OLT 5mei19 LT 22

Natuurlijk werden alle deelnemers in het hart gesloten, het Gorssels Vrijheidskoor maakte echter de meeste indruk. Juliette Dumoré had slechts twee repetities nodig om 35 mensen die zich hiervoor hadden opgegeven te vormen tot een hechte en bijzonder goed klinkende groep. ‘We’ll meet again’ was hun laatste lied en we hopen daar zeker op. Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd.
OLT 5mei19 LT 76Verder traden op: Marja Peters, Arnold ter Schegget, Henk Veenen­daal, Friends by Music, Egbert Stormink, The Neighbour Sisters, Rutger Oldenhuis en Wico Mulder. Dweilorkest de Blad Bloazers sloten de middag af. 
De organisatie was in handen van het Openlucht­theater en de Oranje­vereniging, beide uit Gorssel.

Op naar 2020 met hopelijk weer een OLT Open Podium op 5 mei.
  

  
Gorssel, 6 mei 2019

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends