Laatste nieuws

Fraaie mozaïekbank voor Den Oldenhof

De bank is een ontwerp van kunstenaars Kees Schwarze en Mirjam Tiggeloven. Ook de mozaïekbank bij de Vullerschool, een ontwerp in Gaudi-stijl, is van Kees. Verder heeft hij banken ontworpen bij het nieuwe ziekenhuis in Zutphen en bij de Ontmoetingskerk in Eefde. Bovendien is onlangs bij de sluis in Eefde een bijzonder object van zijn hand gerealiseerd, in opdracht van LochemEnergie en Rijkswaterstaat. 


De bank voor Den Oldenhof wordt uitgevoerd in gebroken hoogwaardige keramische tegels uit Portugal. De ruimte rondom de bank en aansluitend aan het plein zal worden bestraat. De groenstrook tussen Den Oldenhof en het plein zal door de gemeente worden voorzien van borderbeplanting.

Binnenkort zal al begonnen worden met het grondwerk en de bestrating voor de bank. De bank zelf zal waarschijnlijk in augustus worden gebouwd.

De realisering van de mozaiekbank is mede mogelijk gemaakt door Woningstichting De Groene Waarden, Vrielink Joppe, Van Wijnen en de gemeente Lochem. 

Op zaterdag 13 oktober houden de gebruikers van de Oldenhof een feestelijke open dag. Ook de mozaïekbank zal dan in gebruik worden genomen.

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends