Laatste nieuws

Frendz: een nieuwe kapsalon met beleving

Het is even wennen als je het deel van de The Cosy Country Store binnenstapt waar tot voor kort de dames- en herenkleding van die zaak lag uitgestald. De oude vertrouwde kledingafdeling is getrans­formeerd in een ruime, stijlvolle kapsalon en belevings­store van Frendz. Gorssel.nl sprak met de eigenaar Erick Brouwer.

Een geweldige combinatie
Frendz JTE 28 11 2018 1Erick Brouwer van Frendz Enige tijd geleden deden geruchten de ronde dat er een kapsalon zou komen aan de Hoofdstraat, op de plek van de voor­malige schoenen­winkel Berghuis. Deze plek is wel aan de orde geweest, Erick was zeker geïnteresseerd in deze locatie, maar om diverse redenen is het niet doorgegaan. Ondertussen was de interesse en het enthousiasme voor Gorssel wel gewekt en kon hij het dorp niet loslaten. Een klant tipte Erick dat hij eens contact moest opnemen met Gerrit Boesveld van The Cosy Country Store. Zo gezegd, zo gedaan. Erick nodigde Gerrit uit in zijn zaak in Twello en het klikte zo goed dat de locatie voor een nieuwe Frendz een feit was.
De kapsalon heeft een mooie ruime opzet, wat prettig is voor de privacy van de klanten. Er is een ruime, open verbinding met The Cosy Country Store. Erick vindt de combinatie van zijn kapsalon met The Cosy Country Store onder één dak een geweldige formule.

Beleving
Frendz JTE 28 11 2018 6Erick Brouwer heeft inmiddels 40 jaar ervaring in het kappersvak. Op zijn 15e was hij al werkzaam bij kapper-goeroe Ad Peeters, waar hij het vak heeft geleerd. Met Ad heeft hij heel Europa afgereisd om kappers demonstraties te geven. Na 14 jaar Ad Peeters beheerste Erick het vak zodanig dat hij 26 jaar geleden zijn kapsalon in Twello opende. Ook hier heeft hij een combinatie: modewinkel Susskind en kapsalon Frendz onder één dak. “Tegenwoordig wil men een beleving” aldus Erick. Het vakmanschap, de entourage, de ontvangst, het personeel, het hele plaatje moet kloppen.

Geen champagne kapsalon
Frendz JTE 28 11 2018 3Nee, het is geen champagne­kapsalon, zoals de geruchten in het dorp deden vermoeden. Erick: “Er wordt keihard gewerkt door ons personeel. De kapsters krijgen iedere maand trainingen, om van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Het vak moet interessant voor ze blijven zodat ze met plezier naar hun werk komen en om de klanten optimale service te kunnen geven. Het knippen is een vaktechnische op de klantgerichte ervaring, eigenlijk niet uit te leggen, het zal u verbazen. Wij vragen niet wat een klant wil, wij vragen alleen wat een klant niet wil. De rest vullen wij in. Wij leveren maatwerk”. De prijzen die de kapsalon rekent zijn niet de laagste maar ook zeker niet de hoogste, eigenlijk een goede gemiddelde prijs.

Opening
Frendz JTE 28 11 2018 9Fotografie Janny SchiphorstErick is twee dagen in de week in Gorssel te vinden, waar een team van ongeveer vijf kapsters voor de klanten klaarstaat. Die komen deels uit Twello en zijn deels nieuw. De nieuwe kapsters hebben al twee maanden meegelopen in de kapsalon in Twello. Zijn vrouw Rianne kunt u ook een aantal dagen per week in Gorssel aantreffen. Zij is verantwoordelijk voor de balie en de organisatie.

Dames, heren en kinderen zijn welkom bij Frendz vanaf 4 december 2018. Nieuwsgierig geworden? Dan bent u 1 december vanaf 16.00 van harte welkom voor een hapje en een drankje tijdens het open huis van kapsalon Frendz en The Cosy Coutry Store.
 
De website is omstreeks 4 december in de lucht.
U kunt 0575- 785257 bellen voor een afspraak.
  

 

Redactie Gorssel.nl
29 november 2018

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends