Laatste nieuws

Fruitbedrijf Makkink verkocht

‘Bedankt voor alle mooie jaren!’ Zo staat het bovenaan de nieuwsbrief aan hun klanten. Na 37 jaar plezier, passie en toewijding hebben Henk en Gerdi Makkink besloten te stoppen. Het bedrijf is 17 maart 2022 verkocht.  De nieuwe eigenaren zetten het bedrijf voort maar zullen ook dingen veranderen.

Plezier, passie en toewijding
Makkink2015Gerdie en Henk Makkink hebben hun bedrijf verkochtHenk en Gerdie begonnen in 1985 met de teelt van aardbeien op het Wolferink. “Na verloop van tijd hebben wij deze manier van telen vervangen door de teelt op stellingen” aldus Henk en Gerdi in hun nieuwsbrief. “De fruitteelt hebben we uit­gebreid met kersen, pruimen, diverse bessen en frambozen. In totaal hebben we 21 jaar op het Wolferink ons bedrijf gerund.”
In 2006 is de keus gemaakt om het bedrijf te verplaatsen naar de Gorsselse Enk, net voorbij de molen. De kersen­bomen zijn mee verhuisd en daar is het telen van fruit voort­gezet.
“Nu, na 37 jaar plezier, passie en toewijding hebben wij besloten te stoppen. Onze pensioen­gerechtigde leeftijd hebben we inmiddels ruim behaald en daar gaan we van genieten! We geven het stokje graag door aan de enthousiaste Dido en David. Wij willen onze klanten hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Nieuwe boeren
Dido van Oosten en David van den Berg zijn de nieuwe boeren op het land van Henk en Gerdi. Zij zullen de fruitteelt en de plaatselijke verkoop voortzetten, maar ook dingen veranderen. “Ons plan is om tussen de bomen een kleine ecologische tuinderij te beginnen waar mensen uit de buurt zelf de groenten, kruiden en bloemen kunnen plukken met een abonnementen­systeem. De reeds bestaande fruit­bomen zullen worden aangevuld met een grote verscheidenheid aan andere soorten zoals noten, appels en peren. Verder willen we ruimte maken waar de natuur (beheerst) haar gang kan gaan. We blijven fruit verkopen, maar misschien iets minder dan jullie gewend zijn. Dat kunnen we doen omdat we het geld voor de aankoop van dit land onder zeer gunstige voorwaarden hebben kunnen lenen. We kijken er naar uit om te beginnen en jullie te ontmoeten, kom dus vooral langs!”

  
Gorssel, 18 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends