Laatste nieuws

Funny heeft talent

Op 21 maart 2017 is 'Funny heeft talent' verschenen, het twaalfde en tevens laatste deel van de populaire reeks over de avonturen van Funny, de pony van Eva, geschreven door Evelien van Dort uit Gorssel.
De boeken ontvangen positieve recensies en Evelien ontvangt veel fanmail. Er zijn kinderen die de boeken sparen: twaalf delen betekent een hele boekenplank vol!

Het boek
KinderboekEvelien
‘Tijdens de vakantie helpen Eva en Margreet met de verzorging van de paarden in een paardenpension. De tweeling Sara en Tara zijn er ook, en zij maken filmpjes en foto’s van hun pony’s. Sara zegt dat ze op de cover van een tijdschrift komen, maar dan doen Eva en Margreet een verrassende ontdekking… 
Evelien schrijft altijd over onderwerpen die haar na aan het hart liggen. “De omgang met paarden en pony’s is voor veel kinderen heel belangrijk. Een paard kan zoveel vertrouwen en steun geven, een echte vriend zijn voor ieder kind. Voor de omgang met pony’s heb je wel een beetje kennis nodig over het gedrag van een pony. Het kan een lieve knuffel zijn, maar het is vooral een echt dier dat goede verzorging nodig heeft.” Haar uitdaging bij het schrijven is dan ook om de lezer meer over het gedrag van het paard te vertellen. “Tussen de regels door, want het gaat natuurlijk over de belevenissen en avonturen van de hoofdpersonen. De avonturen moeten ook realistisch zijn, het moet dus geen wens vervullend verhaal zijn over een onervaren amazone die zomaar de eerste prijs met een wedstrijd wint”.

Persoonlijk
Evelien: “Na twintig jaar auteurschap en vijfenzeventig kinderboeken ben ik erachter gekomen dat mijn verhalen steeds een persoonlijk element hebben. Mijn dochter heeft altijd heel goed voor onze pony’s gezorgd”. De serie over Funny heeft ze dan ook aan haar dochter opgedragen.

Veelzijdig
Momenteel werkt Evelien aan een serie over Sanne, een serie voor de leeftijd van tien-plus. Naast de avonturen van Sanne staan haar binnenwereld, haar eigen emoties en zoektocht naar haar eigen identiteit centraal.
Maar Evelien heeft nog veel meer bezigheden. Ze schrijft ieder morgen twee tot drie uur. Daarnaast is ze ook praktijkhoudend fysiotherapeute, is ze betrokken bij ontwikkelingen in de eerstelijnszorg rond kinderen en bij leesbevorderingsprojecten in binnen- en buitenland. En dan zijn er ook nog haar werkzaamheden bij het sociaal maatschappelijk project ‘Zorgtuin Gorssel’.

Informatie
Titel: Funny heeft talent’, 7-9 jr., 96 p.
Auteur: Evelien van Dort
Uitgever: Callenbach
Het boek is onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Bechtle in Gorssel


Gorssel, 2 april 2017

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends