Laatste nieuws

Geen bezoek aan binnenkerststal: Joppekerk gesloten

Eerder liet de r.-k. geloofsgemeenschap Joppe al weten dat er in 2020 met Kerst­mis in Joppe geen vieringen zijn en dat ook het ‘Kindje Wiegen’ niet door­gaat. In 2020 is er ook geen buiten­kerststal.
Detail Binnenkerststal Joppe 2020 kleinBoven: detail binnenkerststal en onder: miniatuur buitenkerststal (foto's Gemma van der Linde)Nu in verband met de totale lockdown besloten is dat met Kerst alle r.-k. kerken ge­sloten blijven, is ook de bezichtiging van de binnen­kerststal in Joppe op Eerste en Tweede Kerstdag niet mogelijk. 

Miniatuur buitenkerststal
Miniatuur Kerststal kleinWel heeft een onbekende op de plek van de jaarlijks opgebouwde buiten­kerststal een miniatuur kerst­stal neergezet. In 2020 zou de buitenkerststal voor de achtenveertigste keer te zien zijn geweest: toch nog een kleine troost dus!
De vieringen op ‘Derde Kerstdag’ zondag 27 december (10.00 uur), donderdag 31 december (19.00 uur) en zondag 3 januari (10.00 uur) gaan wel door met de nodige corona­restricties; dus met niet meer dan dertig gelovigen. Reserveren is dus nood­zakelijk. Zie voor de agenda voor de vieringen en reserveringen:
www.rkkerkjoppe.nl.


Gorssel, 20 december 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends