Laatste nieuws

Gehandicapten genieten van jaarlijkse rit met koetsen

     Pasman4

     Pasman2KL

     Pasman1

Koetsiervereniging ‘Achter ’t Peerd’ organiseert jaarlijks een tocht voor ruiters van de Pasmanmanege met een geestelijke of lichamelijke beperking. Het is ieder jaar een gezellige middag voor de deelnemers, maar ook voor hun begeleiders en de koetsiers. Toch wordt het ieder jaar moeilijker om voldoende mensen te vinden die met hun aanspanning willen meedoen. Gelukkig is het dit jaar weer gelukt.

De Pasmanmanege aan de Mettrayweg in Eefde richt zich speciaal op mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Jaarlijks op een zaterdag in september kunnen zij een gezellige rondrit met koetsen maken vanaf het clubterrein van ‘Achter ’t Peerd‘ aan de Elzerdijk, naast de karting.
Zaterdagmiddag 23 september jl. was het weer zover en konden 40 deelnemers met hun begeleiders in zes aanspanningen genieten van een mooie tocht door de bossen van Gorssel en Epse. 

De deelnemers verschenen al vroeg op het terrein van de koetsiervereniging, zodat zij ook het rijklaar maken van de koetsen konden meemaken, het optuigen van de paarden die daarna voor de koetsen worden gespannen. Om 14.00 uur kon de rit onder een stralende zon beginnen. De tocht ging over verharde wegen en zandpaden door de mooie omgeving van Gorssel. Bij de familie Menger aan de Elfuursweg in Gorssel werd een rustpauze ingelast voor een hapje, drankje en eventueel een sanitaire stop. Om ongeveer 16.00 uur kwam de stoet weer terug op het clubterrein van Achter ’t Peerd en na het verorberen van een lekkere snee krentewegge en een drankje ging iedereen, enthousiast over de mooie rit, weer naar huis.


Gorssel, 30 september 2017

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends