Laatste nieuws

Gemeente compenseert de Stichting Paardrijden Gehandicapten

Tot 1 januari 2016 zamelde de Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken in de gemeente Lochem kleding in. Met de opbrengsten maakte de stichting paardrijlessen voor mensen met een beperking mogelijk in de Pasmanmanege aan de Mettrayweg in Eefde. Door de invoering van de BEST-tas loopt de stichting deze inkomsten mis. De gemeente compenseert de stichting daarvoor met een eenmalig bedrag van € 25.000.

      PasmanmanegeKL 5

      Gehandicapten kunnen paardrijden in de Pasman-
      manege 
dankzij een bijdrage van de Stichting
      Paardrijden
 Gehandicapten Deventer en omstreken

      PasmanmanegeKL 7

Dit jaar heeft de gemeente de BEST-tas ingevoerd. Met deze tas wordt door Circulus-Berkel boeken, elektronica, speelgoed en textiel huis-aan-huis opgehaald. Het zorgt voor minder restafval, meer hergebruik en extra werkgelegenheid, vooral voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar het betekent wel een financiële domper voor partijen die voordien kleding inzamelden.

Tot de invoering van de BEST-tas waren binnen de gemeente vier partijen actief op het gebied van kledinginzameling. Drie hiervan zijn landelijk opererende charitatieve kledinginzamelaars. Zij hebben in 2016 geen vergunning meer gekregen voor de inzameling. De lokaal opererende Stichting Paardrijden Gehandicapten Deventer en omstreken heeft in 2016 nog een keer kleding ingezameld, maar is daar nu mee gestopt omdat het niet meer loont. De stichting loopt daardoor veel opbrengsten mis. Om die reden heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de stichting éénmalig ruim € 25.000 uit te betalen ter compensatie van de opbrengsten. Dit geeft de stichting de ruimte om op zoek te gaan naar andere inkomsten om het paardrijden mogelijk te blijven maken.

 

Gorssel, 7 december 2016 

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends