Laatste nieuws

Gemeente kapt zieke bomen in Gorssel

De gemeente Lochem kapt binnen de kernen bomen die in een slechte conditie verkeren en een risico vormen voor omwonenden en weggebruikers. Voor elke gekapte boom wordt een nieuwe boom geplant. Ook in Gorssel worden bomen gekapt.

Kapvergunning
Bomenkap
Voor het kappen van bomen is een kapvergunning (omgevingsvergunning) nodig. Dat geldt niet voor het kappen van bomen met een diameter van minder dan 20 cm. (op 1 m. boven het maaiveld) of voor het uitdunnen van een bosje.

Nieuwe bomen
Voor zieke bomen en bomen die niet aangeslagen zijn, komen nieuwe bomen terug. De gemeente kiest daarvoor bomen die goed passen binnen de bestaande groenstructuur in een wijk. Als er sprake is van dunning (uitdunnen van een bosje om andere bomen beter te laten groeien) worden geen nieuwe bomen geplant.
De kapwerkzaamheden starten half januari 2017, voor het broedseizoen. Circulus-Berkel Buitenruimte voert het werk namens de gemeente uit. Het planten van nieuwe bomen gebeurt in het najaar van 2017.

Gorssel
In Gorssel gaat het in totaal om 17 bomen, waarvan zeven op de begraafplaats, drie aan de Joppelaan, een op de hoek Warande/Nikkelsbergweg, een op de hoek Vennebos/Houtvest, een in het Oldenhofpark achter Den Oldenhof, twee aan de Beukenlaan bij de Bloemenkamp en twee aan de Elfuursweg nabij het Acaciaplein. Voor het kappen van deze bomen is een vergunning vereist.
De aanvragen van de kapvergunningen worden te zijner tijd aangekondigd op de gemeentepagina’s in de Berkelbode.

Kijk op deze kaart voor de in Gorssel te kappen bomen.

 

Redactie Gorssel.nl
8 november 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends