Laatste nieuws

Gemeente Lochem wijst locaties aan voor laadpalen

Het aantal elektrische voertuigen neemt sterk toe. Om elektrisch vervoer te faciliteren en te stimu­leren wil de gemeente Lochem zorgen voor meer laad­palen op openbare parkeer­plaatsen in alle kernen. De gemeente geeft op een plan­kaart alvast 287 mogelijke locaties aan. Voor Gorssel gaat het om 34 laadpalen. Inwoners kunnen tot en met 27 maart 2022 hun mening geven over de aan­gewezen locaties of met suggesties komen voor andere plekken.

Plankaart laadpalen
PlankaartLaadpaal 1 kleinOverzicht geplande laadpalen in GorsselVoor de plaatsing van de laadpalen maakt de gemeente Lochem gebruik van een plan­kaart, die te vinden is op www.lochem.nl/laadpalen. Op de kaart is te zien op welke openbare parkeer­plaatsen de komende jaren een laad­paal geplaatst kan worden. Het is de bedoeling dat de gemeente pas overgaat tot plaatsen van een laad­paal als er in die wijk of straat ook echt een (aan)­vraag komt.
PlankaartLaadpaal 2 kleinLocaties laadpalen bij de sportaccommodatiesDat gebeurt in samen­werking met lokale energie­coöperatie Lochem­Energie en vanaf medio 2022 ook met Vattenfall.

Reageren
PlankaartLaadpaal 3 kleinOpvallend: weinig locaties in Gorssel-Noord?De gemeente is benieuwd naar de mening van inwoners. Daarom is het tot en met 27 maart 2022 mogelijk op de plan­kaart te reageren. De kaart werkt met een zogenaamde participatie­tool. Met deze tool kunnen inwoners een reactie achterlaten op de plek die de gemeente in eerste in­stantie geschikt acht. Wie een andere plek beter vindt kan dat op de kaart melden of dat via e-mail door­geven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De gemeente bepaalt aan de hand van de reacties vervolgens of het idee voor een andere locatie geschikter is dan de voor­gestelde plek.

Strategische locaties
Snellader in Gorssel kleinSnellader bij Keukenstudio Stormink/kerk Naast de aanpak op basis van aanvragen gaat de gemeente ook proactief twaalf laad­palen plaatsen op strategische locaties, dus plekken waarvan verwacht wordt dat daar in de komende jaren veel behoefte is aan het op­laden van een elektrische auto. Op de plan­kaart zijn deze strategische locaties niet als zodanig zicht­baar; helaas kon de gemeente aan Gorssel.nl niet aangeven of, en zo ja waar, in Gorssel zulke ‘strategische’ laadpalen gepland zijn.

Bestaande laadpalen in Gorssel
Veel Gorsselse bezitters van elektrische auto’s hebben de beschikking over een huis­lader op eigen terrein. Voor degenen die dat niet hebben en voor bezoekers van buiten zijn er op dit moment in Gorssel nog niet veel openbare laad­plekken. Er is een snel­lader bij Keukenstudio Stormink/de kerk (niet op de kaart aangegeven), een dubbele laadpaal bij Den Oldenhof, een dubbele laadpaal op Grooterkamp (nabij nummer 31) en een enkele laadpaal bij ’t Trefpunt (niet op de kaart en helaas vaak buiten gebruik).

Meer informatie over de laadvisie en de plankaart is te vinden op www.lochem.nl/laadpalen.


Gorssel, 20 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends