Laatste nieuws

Gemeenteloket blijft open tot en met 2023

Tijdens de (lange) raadsvergadering van maandag 29 juni 2020 reageerden de fracties tijdens de algemene beschouwingen op de plannen voor 2021 van het college, vervat in de Kader­nota 2021. 
De fracties dienden tal van moties en amendementen in. Het college wilde onder meer het gemeente­loket in Gorssel met ingang van 2021 sluiten, maar de raad was unaniem van mening dat het loket, volgens afspraak, tot 2023 open moest blijven. 

Amendement
GemBalieOldenhofFototGem kleinHet gemeenteloket in Gorssel blijft geopend tot en met 2023Een amendement van VVD en mede-indieners Gemeentebelangen, GroenLinks, CDA, Mee­denken met Lochem en D66 pleitte ervoor het loket Gorssel conform het raads­besluit uit 2018 te behouden tot 2023. De PvdA sloot zich hier later bij aan.
Het college beschouwde het amendement als een helder signaal: “We hebben het voor­stel met pijn in het hart gedaan, maar we luisteren naar de raad. Het loket heeft een functie in het dorp en blijft in ieder geval open tot en met 2023. Daarna volgt weer een gesprek met de raad”.

Motie
Het CDA en mede-indiener Meedenken met Lochem verzochten het college in een motie om te onderzoeken of het loket verplaatst zou kunnen worden naar de voormalige gemeente­werf aan de Hoofd­straat in Gorssel. In dat gebouw wordt een huisartsen­praktijk gevestigd en dan is er een ‘loop’ naar die locatie. In de motie werd ook gevraagd te onder­zoeken wat de kosten zijn als documenten ook in Gorssel af­gehaald kunnen worden.
De motie werd niet uitvoerbaar geacht. Er is volgens het college na de vestiging van de huisartsen­praktijk geen ruimte beschikbaar in de voormalige gemeente­werf en ook zijn de investerings­kosten voor opslag van documenten te hoog.

Raad 
In de raadsvergadering van 6 juli 2020 wordt over de moties en amendementen gestemd en daarna kan het college met de plannen aan het werk. De dreigende sluiting van het loket in Den Oldenhof is afgewend.


Redactie Gorssel.nl
30 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends