Laatste nieuws

Gert Jakobs verzorgt prijsuitreiking ‘Le Tour de Hoek’

Op zaterdag 29 juni 2024 begint in Florence de 111e editie van Le Tour de France. En dat betekent ook dat Gasterij de Hoek in Gorssel vanaf dat moment ruim drie weken in het teken staat van - alweer de 21e editie - van het tour­spel ‘Le Tour de Hoek’. Op 28 juni wordt het start­schot van Le Tour de Hoek gegeven in het Tour de Hoek Wielercafé. Vanaf 21.00 uur is het achterste deel van Gasterij de Hoek omgevormd tot een pittoresk Frans dorps­cafeetje, waar voorbeschouwd kan worden op drie weken tourplezier.

Le Tour de Hoek
TourTrpng kleinWat houdt ‘Le Tour de Hoek’ in? Elke deelnemer is ploeg­leider van zijn eigen team en mag uit alle deel­nemers aan de Tour de France twintig renners selecteren voor zijn team, die in elke etappe punten kunnen scoren. De kunst is dus om een ideale mix te vinden tussen sprinters, klimmers, tijd­rijders en aanvallers om zodoende in alle etappes punten te vergaren voor het algemeen klassement. Naast het algemeen klassement (gele trui) zijn er ook aparte klassementen voor de sprinters en klimmers en er is een ploegen­klassement. Voor de deelnemers die aan het einde van de Tour de France de meeste punten hebben verzameld in de drie afzonderlijke klassementen zijn er geld­prijzen te winnen. Ook voor de individuele etappes zijn prijzen beschik­baar. Alle (dag)prijzen worden belangeloos ter beschikking gesteld door onder­nemers uit Gorssel.

JacobsGert Jakobs

Gert Jakobs
Volgens traditie worden de prijswinnaars van Le Tour de Hoek gehuldigd door een oud-wielrenner die Neder­land in het verleden veel successen heeft bezorgd. Dit jaar is dat Gert Jakobs, misschien niet de renner met de meeste etappe­zeges op zijn naam, maar wel in het bezit van de titel ‘meester­knecht’. Jakobs verdiende die titel in de jaren ‘80 en ‘90 door top­wielrenners als Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel aan zeges te helpen. Jakobs was analist bij het tv-programma ‘Tour du Jour’ en tegenwoordig is hij actief als spreker in het bedrijfs­leven. Hij reikt op zondag 21 juli, direct na de finish van de laatste etappe van de echte Tour in Nice, in Gasterij de Hoek de bloemen uit aan de grootste Tour­kenners van 2024. 

Inschrijven
De inschrijfformulieren zijn af te halen bij Gasterij de Hoek of te downloaden via website www.letourdehoek.nl. Daar is ook het volledige reglement te vinden.
Per deelnemer mogen maximaal zes lijstjes (twee per klassement) worden ingeleverd. De ingevulde lijsten moeten uiter­lijk op 29 juni 2024 voor 12.00 uur ingeleverd zijn bij Gasterij de Hoek.


Gorssel, 23 juni 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends