Laatste nieuws

Geschiedenis van De Bloemenkamp in ‘Ons Markenboek’

Het meinummer 2023 van kwartaal­blad ‘Ons Markenboek’ (41e jaargang, nr. 2) van de Historische Vereniging De Elf Marken is verschenen. ‘Ons Marken­boek’ bevat onder meer een artikel over het oorspronkelijke heren­huis De Bloemen­kamp in Gorssel en zijn bewoners.

De Bloemenkamp
12. Bloemenkamp 1 kleinDe Bloemenkamp, GorsselHet appartementen­complex De Bloemen­kamp doet tegenwoordig heel wat stof opwaaien (afbraak en eventuele nieuw­bouw in de sector middel­dure huur), maar De Bloemen­kamp was ook de naam van het heren­huis dat ooit op deze plek stond. Gorsselnaar Erwin Stroo­kappe beschrijft de geschiedenis van het huis en zijn bewoners in een eerste deel van een twee­luik.

Kogelgat
2. Koe Wild West 2 kleinKoeienschedel met kogelgat aan de muur bij Hans WichersIn het vorige nummer van Ons Marken­boek (41e jaargang, nr. 1) was een artikel opgenomen over een los­gebroken koe die op weg was naar slager Wichers bij de Zes­sprong in Joppe. De koe werd met een welgemikt schot geveld. Een gedeelte van de schedel met de inslag van de kogel blijkt nog aan de muur te hangen bij Hans Wichers van Wijn­gaard de Zessprong. 

Kopen of lid worden
Leden van De Elf Marken hebben ‘Ons Marken­boek’ inmiddels thuis­bezorgd gekregen. Het boekje is te koop bij Boekhandel Bechtle in Gorssel, Super­markt De Spar in Harfsen, Bloem en Meer in Eefde en in het Tram­station in Gorssel. 
Lid worden van De Elf Marken kan natuurlijk ook, dan wordt het boekje automatisch thuis­bezorgd. Kijk op www.deelfmarken.nl voor meer informatie.


Redactie Gorssel.nl
13 mei 2023

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends