Laatste nieuws

Geslaagd in coronatijd

Door de coronamaatregelen kwam er voor de eindexamenklassen een abrupt einde aan het studie­jaar 2019/2020. Het kabinet besloot dat de scholen op 15 maart dicht gingen. Op 24 maart kondigde minister Slob af dat er geen centrale eind­examens zouden komen en donderdag 4 juni werd omgedoopt tot ‘landelijke slaag­dag’. 
Geslaagd Liza Storm kleinLiza StormGorssel.nl belde aan bij een aantal huizen in Gorssel waar vlag en studierugzak aan de vlaggen­stok hingen en legde de geslaagden een aantal vragen voor.

Wie: Liza Storm, 18 jaar 
Geslaagd voor: vwo/gymnasium.
Slaagdag: “Ik werd gebeld door de mentor en we werden uitgenodigd in groepjes op school te komen. De mentor had voor ieder een leuke foto­lijst gemaakt. Maar ik wist al heel lang dat ik geslaagd was”.
Feest: “Helaas geen eindgala of ander feest op school. Natuurlijk hebben we het wel in familie­kring gevierd”.
Lockdownperiode: “Ik vond het vervelend dat alles opeens voorbij was. Niet meer naar les, niet meer met je studie­genoten kunnen optrekken, geen af­scheid van hen kunnen nemen”.
Geslaagd Ruben Tegelaar kleinRuben Tegelaar

Vakantieplannen: “We gaan met ons gezin naar een gîte in Zuid-Frankrijk.
Vervolgopleiding: “Ik ga bestuurskunde studeren aan de universiteit in Nijmegen. Het eerste jaar blijf ik in ieder geval thuis wonen”.
Wonen in Gorssel: “Ik vind Gorssel een fijn dorp met gezellige mensen. Ik woon er graag”.

Wie: Ruben Tegelaar, 17 jaar
Geslaagd voor: mavo.
Slaagdag: “’s Morgens kreeg ik een telefoontje dat we ’s middags naar school moesten komen voor de voorlopige cijfer­lijst. Op 3 juli volgt de diploma­uitreiking, alleen voor onze groep”.
Feest: “Jammer, geen examenfeestje. We hebben het thuis binnen de familie gevierd, waarbij de mensen om beurten kwamen”.
Lockdownperiode: “Dat was wel wennen toen we niet meer naar school mochten. Opeens elke dag thuis, geen on­line lessen. Ik moest alleen nog drie keer voor een toets naar school. Het was een soort ver­vroegde vakantie. Naar mijn bij­baantje in het Bosrestaurant kon ook niet. Eerst was er niks, toen kon ik bij Jumbo aan het werk. Daar was ik blij mee”.
Geslaagd Ruben van Hunnik kleinRuben van HunnikVakantieplannen: “Geen concrete plannen”.
Vervolgopleiding: “Na de vakantie ga ik de opleiding bedrijfsadministratie volgen bij RC Aventus in Deventer”. 
Wonen in Gorssel: “Ik vind het fijn wonen in Gorssel. Leuke mensen en sociale con­tacten. Ik heb een leuke vrienden­groep. Later zou ik best graag in Gorssel willen blijven. Maar dan moeten er wel betaal­bare woningen zijn”.

Wie: Ruben van Hunnik, 18 jaar
Geslaagd voor: havo.
Slaagdag: “Ik werd gebeld door mijn mentor. Hij haalde eerst een geintje uit door te vertellen dat ik niet geslaagd was omdat ik voor een aantal vakken onvoldoende had gescoord. Daarna toch het goede bericht. De school is wel bezig om nog iets te organiseren. Afwachten dus”.
Feest: “Geen galafeest, dat is wel een dompertje. Er komen nog wel een paar examenfeestjes van medestudenten, met 1,5 meter afstand. We hebben het nu hier in familiekring gevierd”.
Lockdownperiode: “Hoewel anderen het erg vonden, was ik wel bij dat ik geen examens hoefde te doen. Ik vond deze periode wel meevallen. Het was wel leuker geweest als ik meer mensen had kunnen zien.
Geslaagd Max ten Wolde kleinMax ten WoldeVakantieplannen: “Ik ga wel een paar dagen weg, maar heb geen echte vakantieplannen.
Vervolgopleiding: “Ik ga naar de hbo-sportopleiding in Amsterdam. Dit betekent dat ik het huis uit ga. Ik heb zin om op mezelf te gaan wonen”.
Wonen in Gorssel: “Ik vind het superleuk om in Gorssel te wonen. Later wil ik hier wel weer wonen, of ergens in de buurt van Gorssel”.

Wie: Max ten Wolde, 17 jaar
Geslaagd voor: havo.
Slaagdag: “Dinsdag was op het schoolplein een diploma drive-in georgani­seerd, waar we op de fiets of scooter langs de tafel reden om daar de cijfer­lijst te ondertekenen. Talamini was in­gehuurd voor een gratis ijsje. De donderdag daarna kregen we een telefoon­tje dat we officieel geslaagd waren".
Feest: “Geen feest op school. We hebben het met de familie gevierd en vrijdag met vrienden een biertje gedronken”.
Lockdownperiode: “In het begin vond ik het wel leuk, daarna kwam de verveling. Je kon geen kant op. Ik miste de vaste struc­tuur van school”.
Vakantie: “Ik ga met vrienden naar Albufeira”.
Vervolgopleiding: “Ik ga bij Saxion in Deventer de hbo-opleiding ondernemer­schap en retailmanagement volgen”.
Wonen in Gorssel: ”Het is hier lekker wonen. Je kent veel mensen. Genoeg te doen. En anders zijn Zutphen en Deventer dicht­bij. Ik ben blij in Gorssel te wonen. Later zie ik me hier ook wel wonen”.

Gorssel.nl feliciteert alle Gorsselse geslaagden van harte en wenst hen veel succes met hun vervolg­opleiding!

(Foto's: Jan de Haan)


Redactie Gorssel.nl
9 juni 2020

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends