Laatste nieuws

Geslaagd voorjaarsconcert De Harmonie

Het voorjaarsconcert van De Harmonie Gorssel-Eefde op 24 maart 2024 in de Ontmoetings­kerk in Eefde was een succes. Thema van het concert, dat onder leiding stond van Jacob Jansen, was ‘Hemelse Harmonie’. Er werden stukken uit­gevoerd als 'Aurora Borealis' en 'Moonlight Serenade', waarbij op de achter­grond passende plaatjes te zien waren van onder meer het bekende Noorder­licht. Alle stoelen in de kerk waren bezet. Dat kwam ook omdat de jeugd­leden van het orkest het programma openden met een paar mooie stukken. Het geslaagde optreden van hun muzikale kroost vervulde de aanwezige familie­leden met trots.

Hoop
HarmonieVoorjaar2024 kleinDaarna bracht De Harmonie het bekende koraal ‘Love divine’, als eer­betoon aan het onlangs overleden lid Wim Makkink. Vervolgens werd op passende wijze ‘Afterlife’ gebracht. In deze compositie vraag componist Rossano Galante zich af wat er gebeurt als ons fysieke leven af­gelopen is. In ‘Fantasia on a Theme’ van Vaughan Williams was na een tijd van strijd de vrede weer terug te horen. Dat zo’n onder­werp ook luchtig kan zijn kwam naar voren in de slot­nummers ‘Up’ en ‘Look up at the sky’ (‘hoe komt het toch dat telkens als je naar de blauwe hemel kijkt, het hoop geeft dat alles weer goed zal komen?’). Aansluitend werd nog na­gepraat onder het genot van een kopje koffie/thee met iets erbij. 

Verbindend
De Harmonie is blij met het geslaagde concert: “Het was een bijzondere muzikale middag die je ook aan het denken kon zetten, en dat was ook aan de reacties van het publiek te merken. We hebben weer van ons laten horen, met een fijne, verbindende middag als resultaat”.


Gorssel, 25 maart 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends