Laatste nieuws

Geslaagde informatieochtend voor scootmobielgebruikers

Op 17 mei 2024 vond bij ‘t Trefpunt in Gorssel een informatie­ochtend plaats voor gebruikers van een scoot­mobiel. De les­ochtend was georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland in samen­werking met Welzijn Lochem en trok vijftien tevreden deelnemers.

Scoot1Foto: Ans Bontjer

Theorie en praktijk
De ochtend begon met een uur theorie, waarin de verkeers­regels uitgebreid werden besproken. Belangrijke vragen zoals ‘Ben je voetganger of weg­gebruiker?’ en ‘Waar mag je parkeren?’ kwamen daarbij aan de orde. Na het theorie­gedeelte was het tijd voor de praktijk. De deelnemers legden een uitdagend parcours af, waarbij ze onder andere moesten slalommen en achteruit­rijden. Daarnaast was er een monteur aanwezig voor technische vragen en om hier en daar een band op te pompen.
Na de intensieve training kregen de deelnemers een lunch aangeboden.

Scoot2Foto: Ans Bontjer

Waardering
De reacties na afloop waren positief. Het les­programma voorziet duidelijk in een behoefte, aangezien de instructie bij de aanschaf van een scoot­mobiel - via de Wmo of privé - vaak te beperkt is om zich veilig en zelf­verzekerd te voelen in het verkeer.
De deelnemers spraken hun waardering uit voor Veilig Verkeer Nederland en Welzijn Lochem voor de uitstekende organisatie van de informatie­ochtend. Ook Joke Lubberdink, welzijnscoördinator in Gorssel, en twee mensen van haar team waren aanwezig om te helpen.


Gorssel, 23 mei 2024

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends