Laatste nieuws

Gevarieerd voorjaarsconcert van De Harmonie

Zondagmiddag 12 maart geeft De Harmonie Gorssel-Eefde om 14.00 uur een spetterend voorjaars­concert in de Ontmoetings­kerk te Eefde. De entree is gratis, vrije gift bij de uitgang.
Tijdens het concert laten het harmonie­orkest en HIT-orkest (‘harmonie in training’) van zich horen. Het harmonie­orkest brengt o.l.v. Gilian Schmidt een verrassend en gevarieerd programma. “Muziek is emotie, een creatieve uiting van het menselijk bestaan vanuit haar folklore en tijdsgeest”, aldus dirigent Schmidt.

Gilian Schmidt kleinDirigent Gilian Schmidt“Het orkest heeft mij vorig jaar zomer benaderd met de vraag of ik als project­dirigent het geplande concert in maart 2023 zou willen dirigeren. Als bevlogen orkest­dirigent hoefde ik over deze uitnodiging niet lang na te denken. Aan de slag met een nieuw orkest en binnen een relatief kort tijdsbestek een concert­programma voorbereiden is een bijzonder mooie setting waarin samen­werking en creatie uiteindelijk samen­vloeien. Een nauwkeurige programmering van muziek­werken en een diversiteit aan muziek­stijlen zijn de kern­waarde waarmee je het muzikale proces van het orkest kan ‘triggeren’. Dit is het eerste artistieke besluit dat je als dirigent maakt.”

Schmidt is in de regio bekend als dirigent van Juliana Almen, Brassband Crescendo in Wilp, St. Franciscus in Babberich en speelt Euphonium bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Het HIT orkest staat o.l.v. Henk Vruggink. In het opleidings­orkest ontwikkelen onze talenten zich in een razend tempo en wordt er verrassend goede en leuke muziek gemaakt.
Na afloop is er koffie, thee, limonade en lekkers verzorgd door de leden, en ruimte voor ontmoeting.
 

Gorssel, 5 maart 2023

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends