Laatste nieuws

Gezinsfietstocht 5 mei: koud, maar zeer geslaagd

De door de Oranjevereniging Gorssel georganiseerde ‘gezinsfietstocht’ op bevrijdings­dag 2019 werd met wel heel erg koud weer ver­reden. Dat betekende echter niet dat daar­door mensen bij de kachel thuis bleven zitten. Maar liefst 79 deel­nemers trotseerden het weer en genoten van de tocht, die voerde langs de mooi­ste plekken tussen Gorssel, Eefde en Almen. En tot ieders ver­rassing - dank aan de samenstellers - was het bij het uitzetten van de tocht weer gelukt om paden op te nemen die door vrijwel niemand ooit waren gereden. Het meren­deel van de bijna tachtig deel­nemers koos daarbij ook voor de lange tocht van 36 kilometer en niet voor de kortere van 29 kilometer.

Pitstop
Gezinstocht2019 kleinDe pitstop halverwege was bij de stuw in de Berkel bij Almen. De vrolijke, maar danig af­gekoelde deelnemers praatten gezellig met elkaar onder het genot van een (energie)­drankje van Jumbo Brinkman en een stukje fruit van De Traiteur Gorssel, waarna de tocht werd hervat. Ongeveer de helft van de fiets­liefhebbers eindigde de tocht in het Openluchttheater met het eten van saté met frites, bereid door Eetcafé De Hoek.

Open podium
Gezinstocht022019 kleinNa het eten konden de deelnemers de opening bijwonen van het theater­seizoen van het Gorsselse Openlucht­theater. Er was onder regie van Erik Bötzel en Henk Veenendaal een open podium voor inwoners van Gorssel, met verhalen en muziek van nu en langer geleden, en een groot gelegenheids­koor onder leiding van Juliëtte Dumoré.
OLT05 05 2019 kleinOok daar werd massaal op gereageerd en het bleek een goede keuze. Het enthousiasme van de performers spatte van het podium af en veel applaus viel hun ten deel.  

 

  • ovgorssel.nl voor meer foto’s van de fietstocht 


Gorssel, 6 mei 2019

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends