Laatste nieuws

Gezocht én gevonden: een nieuwe predikant

De protestantse gemeenten van Gorssel/Epse en van Eefde hadden gezamenlijk enige maanden ds. Gertjan de Pender uit Varsseveld beroepen. De kerken laten nu weten dat De Pender dat beroep met enthousiasme heeft aangenomen.

DsDePender kleinDs. de Pender - Bron Protestantse Gemeente VarsseveldBij de Protestantse Gemeente Gorssel/Epse en de Protestantse Gemeente Eefde ontstonden eind 2020 vacatures na het vertrek van respectievelijk ds. Daan Bargerbos (van Gorssel naar Dwingeloo) en ds. Arie Broek­huis (vanwege emeritaat). De beide protestantse gemeenten gingen op zoek naar een gezamenlijke fulltime voorganger.

De Pender zal aan beide gemeenten worden verbonden op 15 januari 2023; de intrededienst vindt een week later plaats op 22 januari in de kerk van Gorssel, aanvang 10.00 uur.
Er zijn ook reeds geruime tijd vacatures voor kerkelijk werkers. Vanwege de dit jaar sterk gestegen energie­lasten is het werven van de mede­werkers nood­gedwongen uitgesteld tot maart 2023. De kerken hopen later in het nieuwe jaar positief nieuws te kunnen brengen over het aantrekken van deze medewerkers.

 
Gorssel, 27 november 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends