Laatste nieuws

Glasvezel in buitengebied

De gemeente Lochem heeft afspraken gemaakt met het bedrijf CIF over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De belangrijkste voorwaarde om te kunnen aanleggen is 50% deelname van alle adressen in het buitengebied. Om dit in beeld te brengen gaat CIF een zogenaamde vraagbundeling organiseren vanaf eind februari tot halverwege mei 2018. Bij voldoende aanmeldingen wordt na de zomer begonnen met de aanleg.

Ambassadeurs
GlasvezelOm de vraagbundeling tot een succes te maken doet CIF een nadrukkelijk beroep op lokale (belangen)verenigingen. Het is de bedoeling dat verspreid over het hele buitengebied van de gemeente Lochem circa 100 ambassadeurs worden geworven die kunnen helpen tijdens de campagne. De gemeente laat weten met name rondom Gorssel nog op zoek te zijn naar mensen die zich hiervoor willen inzetten. 
Ambassadeurs kunnen zich met naam en e-mailadres aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vervolgens geeft de gemeente deze namen door aan CIF. Op woensdagavond 31 januari 2018 zal CIF een grote bijeenkomst organiseren voor álle ambassadeurs waarbij uitleg wordt gegeven over het traject. De ambassadeurs ontvangen van CIF spoedig een uitnodiging met nadere informatie.

Contactpersoon
Jip ten Barge, projectleider Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente, kan desgewenst meer informatie geven. T (0573) 28 91 23 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PDF met presentatie over glasvezel in het buitengebied

 

Gorssel, 20 januari 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends