Laatste nieuws

Goed voornemen 2017: ga voorlezen!

De VoorleesExpress is een project van de Bibliotheek waarbij vrijwilligers wekelijks voorlezen bij gezinnen thuis. Zij introduceren zo het voorleesritueel, vergroten het leesplezier en stimuleren de taalontwikkeling van de kinderen. En u kunt daar in het nieuwe jaar aan bijdragen. Geef u op als voorlezer voor de VoorleesExpress.

Taaluurtje
Voorlezen
Goed kunnen lezen is de grootste voorspeller van succes op school. Kinderen kunnen een taalachterstand ontwikkelen, doordat er te weinig met het kind is gelezen of gepraat. Door wekelijks een uurtje ‘aan taal te doen’ bij een vast gezin, laat de VoorleesExpress hen meer in aanraking komen met taal en boeken. Twintig keer komt de voorlezer bij het gezin thuis, op een vast moment.
Voorafgaand krijgen voorlezers training in het (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen. De voorlezer wordt begeleid door een coördinator van de Bibliotheek.
De Bibliotheek zoekt voorlezers in Lochem, Gorssel en alle dorpen rondom deze plaatsen.

Aanmelden
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Christel Westerop, projectleider VoorleesExpress Lochem: tel. 06-25119342 of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 26 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends