Laatste nieuws

Goede prestaties voor Gorsselse koren op landelijk festival

De Gorsselse koren Swing Coöperation en No Romeo’s hebben hoge ogen gegooid op het prestigieuze BALK Topfestival 2015, dat op zaterdag 31 oktober jl. werd gehouden in de Rotterdamse Doelen. Beide koren maakten hun debuut tijdens dit tweejaarlijks festival en wisten daarbij direct al veel waardering te krijgen van de jury. No Romeo’s werd vierde in de categorie tweede klasse grote vocal groups en Swing Coöperation veroverde de derde plek in de categorie eerste klasse popkoor. Beide koren staan onder muzikale leiding van dirigente Juliette Dumoré.

No Romeo’s
NoRomeos325pxDames vocalgroup No Romeo's uit Gorssel schitterde tijdens het BALK Topfestival in de Rotterdamse DoelenDe dames vocalgroup No Romeo’s is pas dit voorjaar gestart. Het is dus zeer bijzonder dat de groep zich heeft weten te selecteren voor grootse festival. De zeventien dames hebben dan ook veel ervaring in diverse andere koren opgedaan voordat zij zich in dit manloze avontuur stortten. De lat ligt daarbij hoog. Samen met dirigente Juliette Dumoré wordt een zo hoog mogelijk muzikaal niveau nagestreefd. Vol passie en lef zingen de dames prachtige popsongs van bijvoorbeeld Queen en Caillat, maar ook Noorse volksmuziek en zelfs een eigen compositie.
Het juryrapport vermeldt: "Mooie groep vrouwen met veel zingplezier en een fijne klank. Performancewise is er nog wel wat te winnen. Ga experimenteren, op zoek”. “En dat gaan we zeker doen" aldus dirigente Juliette Dumoré. "Ik heb er alle vertrouwen in dat deze groep nog heel veel plezier en mooie muziek gaat brengen.”

Swing Coöperation
SwingCoopBalkfest31-10-15KLSwing Coöperation verwierf de derde plaats tijdens het festivalSwing Coöperation is de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een enthousiaste groep van ruim 45 leden. Een hoog zangniveau en gezelligheid gaan hand in hand. De wekelijkse repetities worden dan ook steevast afgesloten met een ‘derde helft’ aan de bar.
Het repertoire is pop, van alles wat er nu op de radio wordt gedraaid tot de wat bekendere klassiekers. Na een spannende wedstrijd werd het koor beloond met een lovend juryrapport en een prachtige derde plaats.

BALK Topfestival
BALK (Bond voor A capella en Lichte muziek zingende Koren en zanggroepen) is een landelijke organisatie waar veel koren en zanggroepen bij zijn aangesloten. BALK organiseerde voor de vijfde maal het tweejaarlijkse BALK TOPfestival. Met meer dan 2000 zingende mensen in de Rotterdamse Doelen was het BALK TOPfestival 2015 een groots feest voor lichte muziek zingend Nederland. De ongeveer 80 koren en groepen waren onderverdeeld in negen categorieën voor koren, zanggroepen en jeugd. De deelnemers waren via regionale voorrondes genomineerd voor het grootse landelijke festival.

De Swingfabriek: 12 december in de Hanzehof
Swing Coöperation bestaat dit jaar vijf jaar en geeft daarom op 12 december a.s. een jubileumconcert in de buitensociëteit van de Hanzehof te Zutphen. Tijdens het concert krijgt het publiek een uniek kijkje in de Swingfabriek zoals die door Swing Coöperation wordt bestierd. Het publiek bepaalt zelf welke liedjes eruit rollen. Een lied ter vertroosting? Of een lied voor uw allerliefste? Het kan allemaal! Het belooft een unieke avond te worden met voor elk wat wils, van ballads tot swingende popsongs en van rock tot klassiek. Natuurlijk zal Juliette Dumoré ook nu weer het koor dirigeren. Voor deze speciale gelegenheid is regisseuse Tessa Kortenbach aangetrokken en de muzikale ondersteuning is in handen van pianist Johan Bakker.
Kaarten voor het jubileumconcert zijn te verkrijgen via de website van de Hanzehof.  
  


Gorssel.nl
2 november 2015 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends