Laatste nieuws

Gorssel beleefde eindelijk weer een paasvuur

Eindelijk kon het weer. Na drie jaar had Gorssel weer een fakkeloptocht en paasvuur. In 2019 kon het niet doorgaan vanwege de droogte en daarna gooide corona twee keer achtereen roet in het eten.

paasvuur 2022 19 kleinMaar eerste paasdag 2022 kon het eindelijk weer en gelukkig was het een prachtige avond. Het was druk en gezellig als vanouds. Bijna 150 kinderen deden mee met de fakkel­optocht en samen met hun ouders was dat een indrukwekkend lange stoet. Op een landbouw­perceel aan de Dommerholts­weg werden ze welkom geheten door koper­ensemble Boundless Brass en lag er een prachtige paas­baoke op ze te wachten. De kinderen mochten de bult aansteken met hun fakkels en het werd al snel een imposante vuurzee.

paasvuur 2022 10 kleinDe fakkeloptocht en het paasvuur worden jaarlijks georganiseerd door een groep vrijwilligers. Zij bedanken anderen die daarbij onmisbaar zijn: de grond­eigenaar en omwonenden, Loonbedrijf Boschloo, Eetcafé de Hoek, Villa Verde Tuinen, Notaris Smook en Thoma Assurantie- en Pensioen­­adviseurs.

paasvuur 2022 27 kleinMarleen en Janneke Roelofs maakten foto's voor Gorssel.nl die u via onderstaande link kunt bekijken.
  

 
Gorssel, 18 april 2022

 

paasvuur 2022 36

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends