Laatste nieuws

'Gorssel Bloeit' fleurt Gorssel op

De vrijwilligers van ‘Gorssel Bloeit’, een initiatief van de Dorps­raad Gorssel, fleuren het centrum van Gorssel het hele jaar door op met (bloeiend) groen. In het voor­jaar van 2022 liet het team ‘vijf­duizend bollen bloeien’ en nu, tegen de zomer, zijn de planten­bakken aan de beurt. Gorssel.nl nam een kijkje bij een van de werk­dagen van ‘Gorssel Bloeit’.

Werkoverleg
Bloeit 4 kleinDe dag begint met een werk­overleg. Hiervoor verzamelen zes vrijwilligers zich voor lunch­room Zo en Nu aan de Hoofd­straat in Gorssel. Tijdens het voor­overleg wordt verteld wat er die ochtend moet gebeuren en worden de taken verdeeld. De vorige keer heeft het team drie bloem­bakken gevuld. De bakken staan voor boek­handel Bechtle aan de Hoofdstraat in Gorssel. Deze dag gaan de vrijwilligers bij De Poorte in Joppe grotere bakken halen en deze vullen met robuustere planten. 

Sociaal aspect
Bloeit 3 kleinEric Suyten is de trekker van de groep. Onlangs heeft hij bij de algemene leden­vergadering van de Dorpsraad over ‘Gorssel Bloeit’ verteld. Dat is enthousiast ontvangen en stimuleert om door te gaan. 
Bloeit 2 kleinDe werk­groep krijgt een financiële bijdrage van de Dorps­raad en subsidie van het Oranje­fonds. Dat geld is bestemd voor materiaal en planten en moet ook de samen­hang binnen de groep bevorderen. Dat sociale aspect is voorwaarde voor de subsidie van het Oranje­fonds. 

Hulp van ondernemers
Bloeit 1 kleinEr is ook veel hulp van Gorsselse onder­nemers. Zo biedt Welkoop Gorssel werk­kleding en plant­materiaal tegen kostprijs en de opvallende bakfiets van ‘Gorssel Bloeit’ heeft een plekje op het terrein van de Welkoop. Villa Verde Tuinen geeft beplantings­advies en boekhandel Bechtle zorgt zelf voor het water­ geven van de planten­bakken voor de winkel.

Groenblijvers
Op de dag dat Gorssel.nl op bezoek is, richt de groep zich op het verder verfraaien van het (dorps)­centrum. Er worden een paar grotere bakken met groen­blijvers geplaatst, in eerste instantie voor de winkel Eerlijk! Genieten, aan weers­zijden van de waterpomp. Daarna gaat de aan­dacht uit naar de entrees van de Hoofd­straat: bij de versmallingen (bij de 30 km borden) worden ook planten­bakken geplaatst. De werkgroep­leden zorgen zelf voor het onderhoud en het water geven. 

Meehelpen?
Enthousiast geworden door dit verhaal? Gorssel Bloeit zoekt nog vrij­willigers. U kunt zich aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Redactie Gorssel.nl
9 juni 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends