Laatste nieuws

Gorssel Bloeit: eerste `groene vingers` zijn binnen

Malmedy centrum 08 2020 3 kleinVoorbeeld van dorpsverfraaiing in Malmedy (Be)

De vrijwilligersgroep ‘Gorssel Bloeit’, een initiatief van de Dorpsraad Gorssel, wil graag beginnen met de plannen om Gorssel het hele jaar rond fleuriger te maken met extra bloembakken. Er waren  onlangs kennismakingsbijeenkomsten, waarbij vrijwilligers met groene vingers geïnformeerd werden over het project. De eerste bijeenkomst vond online plaats en twee dagen later was er een ‘walk-in’ bij Zo En Nu, natuurlijk met een lekker kopje koffie erbij. De werkgroep hield korte presentaties met uitleg over de doelstellingen van ‘Gorssel Bloeit’.

Sociale functie
Het project heeft als doel het plaatsen en verzorgen van bloembakken in het centrum van Gorssel, het hele jaar rond. Een verzorgd centrum is immers aantrekkelijk voor de inwoners van het dorp, maar zeker ook voor bezoekers. Eric Suyten, vanuit de werkgroep Centrum van de Dorpsraad aanjager van het project: “Bovendien heeft het buiten bezig zijn met een hechte groep ook een belangrijke sociale functie in de lokale samenleving”.

Goede ideeën
De reacties tijdens de bijeenkomsten waren enthousiast en er werden goede ideeën aangedragen. Er meldden zich al meteen enkele deelnemers en ook de Vullerschool wil graag een steentje bijdragen. De school heeft immers op eigen terrein al flink wat ervaring opgedaan. Een van de deelnemers vertelde veel ervaring te hebben met soortgelijke projecten in zijn geboortestreek. Hij woonde nog niet zo lang in Gorssel en vond ‘Gorssel Bloeit’ een aantrekkelijk initiatief om contact te leggen met dorpsgenoten. 

Leuk project
Het is nog steeds mogelijk om kennis te maken, want voor een goede start is het fijn om met tenminste een clubje van zes tot acht personen te beginnen. Het is de bedoeling dit najaar van start te gaan en de eerste bloembakken te plaatsen. 
Eric Suyten: “Laat iedereen die misschien nog een beetje twijfelt, gewoon even kennis komen maken. Het wordt echt een leuk project!” 
Wie zich aan wil sluiten kan dus een berichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Er zal dan contact worden opgenomen om kennis te maken en uitleg over het initiatief te geven. Bij meerdere aanmeldingen komt er mogelijk opnieuw een kleine bijeenkomst. 


Lees meer in dit nieuwsbericht


Gorssel, 4 juni 2021

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends