Laatste nieuws

Gorssel Bloeit kijkt uit naar het voorjaar

Het project ‘Gorssel Bloeit’ is een initiatief van de Dorpsraad Gorssel en heeft als doel met behulp van een team vrij­willigers het centrum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met (bloeiend) groen. Er hebben zich al veel groene vingers bij aan­gesloten. 

Bloembollen
GorsselBloeitCrocus kleinBloeiende crocussen bij de slager in het centrum van GorsselDe groene vingers zorgden in het najaar van 2021 voor de aftrap door het planten van 5000 bloem­bollen. De resultaten zijn op diverse plekken zicht­baar, al lopen ze hier en daar wat achter op de al aanwezige bollen. De komende weken moeten nog zo’n duizend tulpen de kop op gaan steken. 
GorsselBloeitVillaVerde kleinDe bakfiets op een aanhanger van Villa Verde bij de werkplaats van Rail CranesDe voorbereidingen voor de rest van het seizoen lopen onder­tussen door: er is een mooi concept­plan gemaakt voor de groen­strook/plantsoen voor Den Oldenhof op het markt­plein. Het plan ligt ter inzage bij de gemeente en Gorssel Bloeit hoopt snel toe­stemming te krijgen om dit stukje groen aan te pakken. 

Bakfiets
GorsselBloeitWelkoop kleinDe bakfiets heeft een plekje bij Welkoop GorsselOnlangs arriveerde het eerste werk­materiaal in de vorm van een ‘retro bakfiets’, een ‘Maxwell’ uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Met deze fiets worden planten en gereed­schap vervoerd, maar tegelijkertijd is de fiets ook een aanspreek­punt voor belangstellenden. Want hij zal straks zeker opvallen als de vrijwilligers aan het werk zijn. De bak­fiets is geheel gerenoveerd door Rik van Ommeren, een jonge enthousiaste metaal­bewerker in de werkplaats van Rail Cranes in Kesteren. Heel wat uurtjes werk heeft hij besteed aan het op­knappen van deze bakfiets uit ‘grootmoeders tijd’.

Hulp van ondernemers
Diverse Gorsselse ondernemers zegden enthousiast hulp toe om Gorssel Bloeit tot een succes te maken. Bas Albers van Wel­koop Gorssel reserveerde spontaan een plek op zijn terrein voor de bak­fiets en werk­materialen. Ook de benodigde werk­kleding en plant­materiaal worden tegen kostprijs aangeboden. Maar niet alleen de Wel­koop bood hulp aan, ook René de Bruin van Villa Verde Tuinen twijfelde geen moment toen Gorssel Bloeit om advies vroeg voor het ont­werp van de planten­bakken en groenstrook voor Den Oldenhof. En voor het transport van de bak­fiets stelde hij een grote aanhanger beschikbaar. 

Overleg met omwonenden
Bij de gemeente is toestemming gevraagd voor het plaatsen van de eerste zes planten­bakken. Het zal nog wel even duren voordat de vrijwilligers met de eerste bakken aan de gang gaan. “Want”, zo benadrukt Eric Suyten, ”we gaan natuurlijk eerst in overleg met om­wonenden en/of ondernemers op de beoogde locaties. Er worden geen planten­bakken geplaatst zonder akkoord van de gemeente of betrokkenen”. 
De groep vrijwilligers hoopt eind april of in mei van start te kunnen gaan, want ze staan te popelen om Gorssel nog mooier en aantrekkelijker te maken. 


Gorssel, 20 maart 2022

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends