Laatste nieuws

‘Gorssel Bloeit’ zoekt groene vingers


De werkgroep Centrum & Economie van de Dorpsraad Gorssel lanceerde in het voorjaar van 2020 het project ‘Gorssel Bloeit’. Het initiatief heeft als doel met behulp van een team vrijwilligers het centrum van Gorssel het hele jaar door te verfraaien met bloembakken. Sinds enkele weken hangen er posters op diverse plekken in Gorssel en zijn er flyers te vinden, gericht op de werving van groene vingers voor ‘Gorssel Bloeit’. 

Stand van zaken
BloembakkenTwello kleinInspiratie is een project in Twello (foto Stichting Dorpsverfraaiing Twello)De werkgroep moest een geplande bijeenkomst in oktober 2020 in verband met de coronamaatregelen annuleren en daarna lag het proces even stil. Maar inmiddels is de werkgroep weer actief. De Dorpsraad heeft een budget ter beschikking gesteld en er zijn subsidieaanvragen de deur uitgegaan.

Het project 
Bloembakken Twello 4 kleinRotonde in TwelloHet project heeft als doel het plaatsen en verzorgen van bloembakken in het centrum van het dorp, en dat het hele jaar rond. De basisgedachte hierachter is dat een aantrekkelijk centrum goed is voor alle inwoners van het dorp, maar zeker ook voor bezoekers. Het centrum en de directe omgeving met alle voorzieningen zorgen er immers voor dat het aantrekkelijk wonen en winkelen is in Gorssel. 
Initiatiefnemer Eric Suyten: “Het plaatsen en verzorgen van bloembakken is niet de enige reden voor ‘Gorssel Bloeit’. In eerste instantie is het vormen van een club vrijwilligers die het leuk vinden om samen buiten bezig te zijn de basis voor het project. De bedoeling is om met een groep van zes tot acht personen van start te gaan. Zo kunnen we langzaam uitgroeien tot een hechte groep, die een belangrijke sociale functie zal vormen in de lokale samenleving”. 

Welkom
Binnenkort worden een online bijeenkomst en een walk-in bij Zo En Nu georganiseerd om wat meer te vertellen over het project. De werkgroep zoekt groene vingers, maar iedereen die een bijdrage wil leveren is welkom. 
De online bijeenkomst is op 26 mei 2021 om 20.00 uur (deelname na aanmelding). De walk-in is op vrijdag 28 mei 2021 tussen 19.00 en 21.00 (15 min speeddate) bij Zo En Nu.
Aanmelden kan via een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het aanmeldformulier dat onder meer verkrijgbaar is bij Bechtle en daar ook ingeleverd kan worden. 


Gorssel, 10 mei 2021

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends