Laatste nieuws

Gorssel F1 kampioen!

Kampioenschap in zicht
VoetbalF-1Na een stroef begin van de voetbalcompetitie, waarin twee van de eerste drie wedstrijden werden verloren, stond Gorssel F1 op de zevende plaats. Maar toen kwamen de jongens op gang. Telkens werd de tegenstander verslagen en de jongens van F1 stegen langzaam maar zeker op de ranglijst. Op de allerlaatste dag van de competitie was de derde plaats bereikt en er was nog meer mogelijk. Door een overwinning op FC Zutphen kon F1 zelfs nog kampioen worden.

Eerste helft
Bij een temperatuur van twee graden onder het vriespunt trapte Gorssel F1 onder het oog van de vele meegekomen familieleden af. Ze hadden de tactiek van hun coaches, Niek Peters en Kas Roeterdink, goed in zich opgenomen en overrompelden Zutphen vanaf de eerste minuut. Van extra 'kampioens'zenuwen was absoluut geen sprake. Een doelpunt bleef eerst nog uit, maar toen Guus na tien minuten met een mooi schot 1-0 scoorde, leek het kampioenschap binnen handbereik. Leek, want geheel onverwacht scoorde Zutphen vlak voor rust de gelijkmaker. Gelukkig werd dit doelpunt bijna direct gevolgd door de 2-1 van Kai.

Tweede helft
In de tweede helft kwamen de aanvankelijk niet aanwezige zenuwen toch iets naar boven. Zutphen werd sterker en Gorssel werd steeds verder teruggedrongen. Maar gelukkig hielden de sterke Gorsselse verdedigers Max, Tom en Yorick stand. En wanneer Zutphen dan toch leek te gaan scoren, stond daar altijd nog Niels om de bal uit het doel te houden. Steeds meer ouders durfden niet meer te kijken of ijsbeerden heen en weer langs de kant. Tot halverwege de tweede helft 'balafpakker' Kick voor de zoveelste keer de bal veroverde. Hij kon de bal naar Lars spelen, die met een mooie steekpass Guus vrij voor het doel zette. Gorssels’ spits verzaakte niet en scoorde het bevrijdende derde doelpunt. Nog even bleef het spannend, maar nadat Guus met een mooi schot 4-1 scoorde, was het zeker: Gorssel F1 werd kampioen. Het kampioenschap werd in de allerlaatste seconde nog extra glans gegeven door een prachtig doelpunt. Uit een mooi genomen hoekschop kopte Kai de 5-1 binnen.

Derde helft: feest!
Daarna kon het feest beginnen. Na de (kinder)champagne werd de leider onder de douche gezet. Vervolgens ging het hele team naar het Bosrestaurant, waar de sponsor van de F-pupillen voor de spelers en familie eten en drinken klaar had staan. Terug in de kantine van V.V. Gorssel kregen de spelers een medaille omgehangen door de jeugdvoorzitter, waarna ze luid toeterend met een rondrit aan het dorp lieten weten dat Gorssel F1 kampioen was geworden.

Op de foto van links naar rechts: Guus Smalt, Lars Peters, Kai Snel, Kick Schiphorst, Max Teering, Tom Linthorst, Niels van Til, Yorick Gussow met de coaches Niek Peters en Kas Roeterdink.

 
Gorssel, 4 december 2016

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends