Laatste nieuws

Gorssel Geeft… groot benefietconcert voor Oekraïne

Op 23 april is er in de Gorsselse kerk een groot evenement om geld in te zamelen voor Oekraïne. Het zal de hele dag gonzen van de activiteiten met heel veel muziek.

Oekraine klein Het idee voor deze dag komt van dirigent, piano- en zang­docent Juliette Dumoré. De reacties bij koren, artiesten en bands heeft haar zo positief verrast dat ze de hulp heeft ingeroepen van Henk Veenendaal, koster van de kerk Bernard van Dijk en Wilma Makkink.

Henk Veenendaal vertelt hoe het idee is ontstaan: “Beelden die je niet van je netvlies afkrijgt. Een land dat stelsel­matig in puin wordt gegooid en mensen die alles achter moeten laten. Heel veel mensen, die deze beelden zien, voelen de behoefte om ‘iets’ te doen. Derhalve is het initiatief voor het evenement Gorssel Geeft ontstaan.”

En zo ontstond binnen de kortste keren een heel mooi plan. Op zaterdag 23 april vindt het evenement plaats in en om de protestantse kerk aan de Hoofdstraat in Gorssel.
De bereidwilligheid is groot. Koren, artiesten, het plaatselijke muziekkorps, de agenda staat al bol van de mensen die zich belangeloos opgeven voor deze dag. “We stimuleren iedereen, die een activiteit bedenkt om geld op te halen voor Oekraïne, zich te melden bij de stuurgroep.”
Uiteraard zal later een gedetailleerd overzicht van alles wat er gaat gebeuren volgen, maar reserveer nu alvast 23 april in uw agenda.

U kunt zich opgeven voor deze dag bij:
Henk Veenendaal Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Wilma Makkink Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Gorssel, 13 maart 2022

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends