Laatste nieuws

Gorssel heeft er een Nederlands Kampioen bij!

De trekker 'iessel diesel' van de familie Meijer uit Gorssel is Nederlands Kampioen 2015 geworden in zijn klasse. Iessel diesel met op de bok Erik Meijer komt uit in de klasse Light Super Stocks van de National van de Nederlandse Truck en Tractor Pulling Organisatie (NTTO). Iessel diesel behaalde in deze klasse het meeste aantal punten gedurende het gehele seizoen. De wedstrijden worden verreden in Nederland en België. Dit jaar is het team aan de start verschenen in Zwolle (IJsselhalen), Staphorst, Made, Hoeven, Putten, Aagtekerke, Lochem en afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd in het Brabantse Alphen. Een wedstrijd in het Belgische Zele ging vanwege het slechte weer niet door, terwijl het team er wel met de bus naartoe was afgereisd.

IesselDiesel325 3Erik Meijer en zijn zonen Michiel en FlorisDe Light Super Stock is een klasse met één turbo en een maximale motorinhoud van 7,6 liter. In deze klasse rijden ook Blue Thunder, Easy Rider, 't Beest, White Crow en Infinity. Iessel diesel is een Ford 9600 en is genoemd naar het geluid van de dieselmotoren in de boten op de rivier de IJssel. Als de wind goed staat is dit in de werkplaats aan de Ravensweerdsweg te horen.

In het team iessel diesel zitten ook de zonen van Erik, Floris en Michiel en dochter Lucia. Vader en kinderen sleutelen vaak samen aan de iessel diesel en na iedere run wordt de datalogger uitgelezen om te kijken wat elke cilinder gedaan heeft en wordt gezamenlijk besloten wat er moet worden verbeterd. Zelf maken en uitdenken staat hoog in het vaandel.

IesselDiesel325 1Team iessel diesel heeft veel steun aan haar sponsoren: Aadri van der Veeken Rijen, AMW Parts Rental Machinery Harfsen, EMB metaalbewerking Laren, Herman Rotman Klauwverzorging Harfsen, KTL transport en veevoer Almen, Loonbedrijf H.Boschloo en Zn Gorssel, Motul olie Deventer, Pasman motoren & aggregaten Baak, Rouwenhorst Autoschade Ruurlo, TheaterErf 't Walle Gorssel, Trekkerskieken.nl/tractorshop Wilp, Van Opijnen B.V., Hans Wijgman en Gerard Meerbeek.

Zodra de kampioensbeker in huis is komt er een feestje in de werkplaats om het Nederlands Kampioenschap 2015 te vieren.

Gorssel, 1 september 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends