Laatste nieuws

Gorssel is een winkel met regionale uitstraling rijker

Gorssel staat goed op de kaart. Museum MORE natuurlijk, en Loetje, en Gorssels brede winkelaanbod heeft een regionale uitstraling. Winkels als The Cosy Country Store en René Vos trekken klanten vanuit de wijde omtrek. In dat rijtje is er nu een prachtige zaak bijgekomen: In het pand van Kreeftenberg aan het Nijverheidsplein zit sinds kort Saint Christopher Fietsvakantiewinkel, een ware snoepwinkel voor lange­afstandsfietsers, vakantiefietsers en wereldreizigers.

saintchristopher10Een winkel die je in vakantiestemming brengt...De zaak is een initiatief van Michiel van den Brink uit Apeldoorn. Hij is een bekende in de wereld van de lange­afstands­fietsers. Zijn website www.sint­christophorus.nl is een enorme bron van informatie over fietsen, onderdelen, kampeer­materiaal en reis­bestemmingen. Ook heeft hij ervaring opgedaan in fietsen­winkels en die twee dingen samen brachten hem op het idee om zelf een speciaalzaak te beginnen, want “fietsen is leuk, kamperen is leuk, en fietskamperen is dubbelleuk”. Toen Michiel zijn plan op zijn website uiteenzette leverde dat veel aanmoedigingen op, en particuliere investeerders waarmee de verbouwing en inrichting zonder bank kon worden gefinancierd.

Fietsvakantie
saintchristopher13Michiel van de Brink naast zijn eigen fiets waar hij menige vakantie op heeft doorgebrachtVakantiefietsen zijn ontworpen voor lange afstanden, ruig terrein, steile beklimmingen en gevaarlijke afdalingen. En dan moet er ook nog veel (maar toch zo min mogelijk) bagage mee. Michiel richt zich op het beste wat binnen dit marktsegment te koop is. Kettingen en derailleurs zijn bij de echte liefhebbers uit den boze. Ze zijn vervangen door sterke en bijna onderhouds­vrije riemen met een Rohloff achternaaf of nog liever een Pinion versnellingsbak bij de trapas. De fietsen komen bij gespecialiseerde bedrijven vandaan, met merken die de doorsnee fietser of wielrenner niet direct iets zullen zeggen, zoals Santos, Idworx, of de custom built titanium fietsen van Pilot en handgemaakte titanium mountain­bikes van 11Ants. Elektrische onder­steuning is ook mogelijk en sommige fietsen kunnen naar wens van de klant worden samen­gesteld. Bij een fiets­vakantie komen natuurlijk ook zaken als fietstassen, lichtgewicht kampeer­uitrusting en tenten. En om al die mooie producten uit te proberen zal Michiel ook test­weekeinden gaan organiseren.

Oog voor detail
saintchristopher28De zaak van Kreeftenberg is prachtig verbouwd. Of beter: met gevoel voor detail opgeknapt en zo min mogelijk echt verbouwd. De originele pashokjes zijn slim benut voor opslag, het kantoortje is als een gezellige zitkamer ingericht. Het is behaaglijk toeven in de fauteuils rond de originele open haard. De fietsen staan in de schaduw van olijfbomen met een goud­fazant. Als je de winkel bezoekt kom je meteen in vakantie­stemming. 
In de winkel is ook een werkplaats ingericht, maar die is alleen voor het rijklaar maken van nieuwe fietsen en voor onderhoud en reparatie van fietsen die door Saint Christopher zijn geleverd.

Zo open als mogelijk
Michiel voelt zich al helemaal thuis in Gorssel. “Een mooi dorp met een prachtige omgeving, een fraai pand en de klanten kunnen voor de deur parkeren.” Die klanten komen uit heel Nederland. Tijdens ons bezoek kwamen er al meerdere telefoontjes binnen vanaf de andere kant van Nederland.
Maar wat een pech dat zo’n prachtige speciaalzaak net klaar is tijdens de lockdown. Michiel: “De zaak is zo open als mogelijk. De werkplaats is open op afspraak en verder kunnen klanten en geïnteresseerden bellen of e-mailen voor informatie.”
Hopelijk kan de winkel binnenkort helemaal open en dan zal er nog een feestelijke opening zijn. Het bord aan de gevel met ‘Kreeftenberg Susskind’ zal dan vervangen zijn door de naam van de beschermheilige van reizigers Saint Christopher.
 

Saint Christopher Fietsvakantiewinkel
Nijverheidstraat 3, 7213 DA Gorssel
Tel: 06-48453347
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  

 

Redactie Gorssel.nl
26 januari 2021

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends