Laatste nieuws

Gorssel Huilt op de vooravond van IJsseljazz

In diverse vooraankondigingen hadden Erik Bötzel en Henk Veenendaal al laten weten dat zij na tien jaar weer werken aan de voorbereiding van een nieuwe editie van Gorssel Huilt. Dit smartlappenfestival werd altijd in het voorjaar gehouden, maar de heren werden benaderd door de voorzitter van Stichting IJsseljazz, Rob van Essen, met een bijzonder aanlokkelijk voorstel: “Heel Gorssel moet uit zijn dak, op zaterdag 12 september op het Nijverheidsplein met Gorssel Huilt en op 13 september IJsseljazz op meerdere podia." IJsseljazz viert dit jaar haar tienjarig bestaan en voor Erik en Henk is het tien jaar geleden dat zij voor het laatst op de planken stonden. Reden om de handen ineen te slaan voor de beide organisaties.

Overdekt Nijverheidsplein
GorsselHuiltBabes-001Het wordt dus een enerverend weekend. Het Nijverheidsplein wordt overdekt en zal aangekleed worden in de typische sfeer die zo past bij Gorssel Huilt: lange tafels, veel zitplaatsen, grachtenhuisjes en lekker meezingen. Op het podium zal een bonte stoet deelnemers levensliederen ten gehore brengen. Er komt waarschijnlijk een 5-koppige jury en de Gorssel Huilt Band verzorgt de begeleiding. Presentatie ligt in handen van Erik Bötzel, Henk Veenendaal is verantwoordelijk voor de muzikale invulling.

Inschrijving
Deelnemers kunnen vanaf nu tot uiterlijk 1 maart 2015 inschrijven. Per optreden mogen maximaal 6 personen deelnemen. 
Inschrijfformulier kunt u hier downloaden (pdf), aanvragen bij Henk Veenendaal (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of kunt u afhalen bij Bechtle, Slijterij de Wingerd en Eetcafé De Hoek. Inschrijven is nog geen deelnemen; er wordt uitgegaan van maximaal 20 twintig optredens en er zal worden geloot.

GorsselHuiltLogoTrans325Binnenkort meer nieuws!
De organisatie van Gorssel Huilt houdt u op de hoogte via haar eigen Facebookpagina , De Gids en via Gorssel.nl.

Gorssel, 4 januari 2015

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends