Laatste nieuws

Gorssel Huilt stopt vanwege te weinig deelnemers

Het smartlappenfestival Gorssel Huilt is al jaren een begrip in Gorssel. Ook voor dit jaar stond alles al in de steigers, maar helaas zijn de organisatoren Henk Veenendaal en Erik Bötzel genoodzaakt het feest af te blazen vanwege te weinig deelnemers. In overleg met diverse betrokkenen hebben zij besloten te stoppen met Gorssel Huilt.

GH18 2072Gorssel Huilt 2018 - wat toen nog niet bekend was, de laatste keer dat het smartlappenfestival werd gehoudenOp 7 september a.s. was de 15e editie van Gorssel Huilt gepland. Een groot feest, een mooie manier om vrienden te ont­moeten en om te genieten van de vocale prestaties van dorps- of streek­genoten. Voorgaande jaren was het programma steeds goed gevuld, maar helaas lukte dat dit jaar niet. “We hebben de inschrijving een maand verlengd en herhaaldelijk via Gorssel.nl, Facebook en De Gids aangegeven dat we niet genoeg deelnemers hadden. Slechts acht aanmeldingen kwamen binnen, daar kunnen we onvoldoende mee. Twintig optredens is het aantal dat we nodig hebben voor een mooie avond op het Nijverheidsplein” aldus Henk Veenendaal en Erik Bötzel.

Gorssel huilt 010Erik Bötzel en Henk Veenendaal (GH-2017)

“Ook voor 2019 was alles al in voorbereiding: overleg met IJsseljazz en De Hoek, de GH Band stond startklaar, de jury popelde, alles op de rit. We hebben besloten om niet verder te gaan. Gorssel Huilt is een feest dat door de deelnemers gemaakt moet worden, samen sterk zogezegd.
Rest ons om vooral iedereen te bedanken die hebben meegedacht om iets moois neer te zetten. Natuurlijk Stichting IJsseljazz, Willem en Cindy van Eetcafé De Hoek met de helpende handen van hun personeel, de jury, de GH Band, Stefan met zijn Soundwave, Corrie en Monique, Anton en Annelies Bruggeman, Jan en Zwanet Meilink, Erik Stegeman, fotograaf Vivian van Oorschot, Sportclub Gorssel, Willem Spin, Jannie Besselink van De Gids, René Pluymert en Mieke Geerlink van Gorssel.nl, Slijterij De Wingerd, Flora Inn, Soundwave, André Middeldorp en natuurlijk alle vrijwilligers die ons bijstonden in de hectische weekenden. Last but not least: alle deelnemers die de moed hadden om op het podium een vaak hilarische bijdrage te leveren.
We sluiten 4 prachtige jaren af, wat hebben we genoten van dat volle plein, de enorme sfeer, het publiek. Van jong tot oud was aanwezig, We gaan het zeer zeker missen."

De redactie van Gorssel.nl wil aan dat rijtje vooral Erik en Henk zelf toevoegen. We denken dat we namens heel veel mensen spreken als we zeggen: “Bedankt Erik en Henk, voor al die mooie avonden”.
 

Gorssel, 4 april 2018

  

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends