Laatste nieuws

Gorssel in de strijd om schoonste winkelgebied 2018

Gorssel doet dit jaar mee met de verkiezing van het ‘schoonste winkelgebied’. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Nederland Schoon. Ook Laren doet mee, en beide kernen zijn aan de slag gegaan om het winkelhart nog schoner te maken. 

Nederland Schoon
Schoon kleinIn Laren wordt al hard gewerkt (foto Arjan Gotink)De landelijke verkiezing van schoonste winkelgebied is een initiatief van Nederland Schoon. Dit jaar doen 122 gemeenten en 576 winkelgebieden mee. In een schoon winkelgebied komen mensen graag winkelen, kopen ze meer en voelen ze zich prettiger. Nieuw dit jaar is dat Nederland Schoon in het bijzonder de kleinere kernen heeft uitgenodigd om mee te doen. 

Verbeteringen
In Gorssel hebben de ondernemersvereniging, dorpsraad, gemeente en Circulus-Berkel inmiddels een schouw gehouden. Museum MORE zorgt voor veel extra bezoekers in het centrum van het dorp. Een aantrekkelijk winkelgebied is dan extra belangrijk. Er zijn afspraken gemaakt hoe het nog schoner kan: waar bijvoorbeeld een afvalbak bij geplaatst kan worden, waar er eentje weg kan, waar ondernemers nog onkruid op hun terrein kunnen weghalen. Ook zijn er afspraken gemaakt wat Circulus-Berkel nog extra kan doen, zoals vegen en een lantaarnpaal recht zetten. Verbeteringen die ook goed passen bij het nieuwe dorpsplan Gorssel.

Prijswinnaars
Laren en Gorssel worden net als de andere deelnemende winkelgebieden deze zomer onaangekondigd beoordeeld door Nederland Schoon. Bezoekers en ondernemers worden dan geïnterviewd en er wordt gekeken naar de schoonheidsgraad in het winkelgebied. Op 30 oktober 2018 worden de prijswinnaars bekendgemaakt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de ondernemersvereniging Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of met Jitske van Diepeningen, communicatieadviseur Circulus-Berkel, tel. 06-20485852 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Gorssel, 10 juli 2018

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends