Laatste nieuws

Gorssel in kerstsfeer met veel activiteiten op 13 en 14 december

Het wordt een druk weekend op 13 en 14 december. Het centrum van Gorssel is dan natuurlijk prachtig versierd, winkelen in winterse sferen met kerstkramen en Dickenskoor. Er is een grootse kerstmusical in ’t Trefpunt, een pop-up expositie aan de Molenweg en livemuziek in Eetcafé de Hoek. 
Het is gezellig winkelen in Gorssel. Maar op zaterdag 13 en zondag 14 december is het nog extra gezellig. Bij de winkels zijn diverse bij Kerst en winter passende activiteiten. De weemoedige tonen van Midwinterhoornbloazers ‘De Olde Roep’ zullen in het dorp klinken.

Koopzondag met kerstkramen en muziek
NijvPleinKerst2012Zondag
 14 december  zijn de winkels open van 11.30 tot 17.00 uur en u kunt zo maar een Dickenskoor tegen het lijf lopen. In kramen in de Hoofdstraat, het Nijverheidsplein en de Molenweg worden in kerstsfeer hartverwarmende goederen aangeboden. Bij The Cosy Country Store en op het pleintje bij Swits en Thuis bij Kien (Hoofdstraat 35, tegenover Vullerschool) is er livemuziek. Op het Nijverheidsplein kunt u plaatsnemen in een echte arrenslee en met uw kinderen een tochtje door de prachtige omgeving van Gorssel maken.
Ook de inwendige mens wordt hierbij niet vergeten. Al is de temperatuur ver onder nul, Kerstcentrum Gorssel houdt u van harte warm.

Wintermarkt
Zogemaakt26Kinderen aan het werk in Atelier ZoGemaaktZaterdag
 13 december vindt de Wintermarkt van de Protestantse kerk in Gorssel plaats. Zondag kunt u vanaf 16.00 uur borrelen en dineren met livemuziek van Henk Veenendaal in Eetcafé de Hoek. Van de kerstmusical in ’t Trefpunt zo door naar De Hoek voor lekker eten en muziek dus.

Expositie en workshops
Bij Atelier ZoGemaakt aan de Molenweg 58 (naast de fietsenwinkel) is op zondag 14 december een pop-up expositie. Naast werk van professionele kunstenaars en vormgevers kunt u er de kunstwerken bewonderen die kinderen van de cursus afgelopen maanden hebben gemaakt. Ook zijn er diverse creatieve workshops, voor kinderen en volwassenen. Een handlezeres kan u veel persoonlijke dingen vertellen. Veel gezelligheid en inspiratie dus!

Kerstmusical
BrotherBluesShotFlyerZaterdagavond en zondagmiddag wordt in ’t Trefpunt de kerstmusical The Brother Blues opgevoerd. Het is een swingend avontuur over een excentrieke Gorsselse ooievaar die twee Blues Brother baby's verliest, de tweelingbroers Jake en Elwood.

Bovendien kunt u als bezoeker de laatste ontwikkeling zien van het veelbesproken nieuwe Museum MORE en hotel-restaurant De Roskam.

Van veel genoemde activiteiten vindt u in de agenda op Gorssel.nl nadere informatie. 


Gorssel, 16 november 2014 

 

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends