Laatste nieuws

Gorssel JO12-1 wint de KNVB beker!

Op zaterdag 1 juni 2019 won VV Gorssel JO12-1 de KNVB-beker van Oost-Nederland in de 3e klasse, door VV Olden­zaal op het veld van SC Markelo te verslaan met 6-4. De jongens werden op een echt KNVB podium gelauwerd en er werd een enorme beker uit­gereikt. Kort daarvoor had voorzitter Job Dietrich op het veld iedereen al namens VV Gorssel een medaille gegeven. 

De aanloop
VVJO12 1 kleinHet winnende team JO12-1: (v.l.n.r.) Koen Wendt, Tim Keeris, Dinand Beffers, Douwe Wichers, Nozum Peene, Laurin Schlief, Tieme Rijks, Xavi Koster, Kasper Wijffels en Bjorn SiedersDe voetbalreis begon in augustus 2018, waar eerst Terwolde en Helios Deventer in een voor­ronde­poule werden verslagen. Tot aan de finale werden in de loop van het seizoen ploegen uit Barchem, Dinxper­lo en Hengevelde over­wonnen (tussendoor won het team overigens ook nog de najaars­competitie).

De finalewedstrijd
Tijdens de finale werd weliswaar al snel duidelijk dat VV Gorssel het betere team was, maar ook dat er op­gepast moest worden voor counters en de gehaaid­heid van sommige tegen­standers. De scheids­rechter kwam af en toe ogen te kort en moest er zelfs op gewezen worden dat Oldenzaal met negen man in het veld stond in plaats van met acht. Onder toeziend oog van veel familieleden en de techni­sche staf met Gerwin Sieders, Jaco Koster en Nick van Proos­dij stegen de jongens echter allen boven zichzelf uit, zodat zelfs dat hen niet van de wijs bracht. Uit­blinker Bjorn Sieders was op rechts niet te stoppen en nam vier goals voor zijn rekening. Tieme Rijks had tussen­door nog de mooiste goal gemaakt door de bal diago­naal hard de kruising in te jassen. Het alleen noemen van deze spelers zou echter de pres­taties van Koen Wendt, Tim Keeris, Dinand Beffers, Douwe Wichers, Nozum Peene, Laurin Schlief, Xavi Koster en Kasper Wijffels tekort doen, want iedereen had een belang­rijk aandeel in deze wedstrijd of in de voorgaande wedstrijden die tot de bekerwinst hebben geleid. 
En nu is het tijd voor een welverdiende zomerstop!


Gorssel, 2 juni 2019

 

Deel deze pagina

Submit to FacebookSubmit to TwitterShare with friends